Kıbrıs Tatlısı Nasıl Yapılır?

Salı, Nisan 07, 2015

Kıbrıs Tatlısı Nasıl Yapılır Tarifi

Kıbrıs tatlısı ülkemizde çok popüler değil ancak herkesin bilmediği bir tatlı olması nedeniyle kesinlikle denemek isteyebilecekleriniz arasında yer aldığına inanıyorum. Kremalı ve şerbetli bir tatlı olması nedeniyle biraz ağır bir tatlı olabildiği için günlük hayatta tüketime değil de biraz daha misafirlere ve özel günlere uygun olduğunu da belirtelim ve dilerseniz hemen tarifimize geçiş yapalım.
Kıbrıs Tatlısı Malzemeleri
  • Yağ (yarım su bardağı, sıvı)
  • Yumurta (üç adet)
  • Tatlımızı yapmaya başlarken kendisinden değil de ilk önce şerbetini yaparak işleme başlamamız gerekiyor. Zira şerbetimizi soğutarak daha sonra tatlının üzerine dökeceğiz. Bunun için suyumuzu ve bir buçuk su bardağı şekerimizi bir tencere içerisine ekliyoruz ve kaynayana kadar harlı ateşte karıştırıyoruz. Kaynama işlemi başladıktan sonra altını kısık ateşe getiriyoruz ve on beş dakika kadar daha kaynatmaya devam ediyoruz. Kaynamayı bitirdikten sonra içerisine bir paket vanilyamızı da ekliyor, biraz karıştırıyor ve kenarda soğumaya bırakıyoruz.
    Sıra geldi tatlımızın kekini hazırlamaya. İlk olarak yarım su bardağı şekerimizi ve yumurtalarımızı bir kap içerisinde iyice çırpıyoruz ve ardından sıvı yağımızı, galeta unumuzu, ceviz, hindistan cevizi ve kabartma tozumuzu da karışımın içerisine ekledikten sonra iyice karıştırmaya devam ediyoruz. Güzelce yağladığımız bir fırın tepsisinin içerisine karışımımızı döküyoruz ve yüz altmış derecelik fırınımızdan otuz dakika boyunca pişiriyoruz. Tatlımız fırından çıktığı anda kenarda soğuttuğumuz şerbetimizi üzerine dökmemiz gerekiyor.

    Şimdi ise tatlımızın kremasını yapıyoruz. İlk olarak süt, nişasta, yarım su bardağı şeker ve bir paket vanilyamızı bir tencere içerisine döküyor ve muhallebi haline gelene kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra altını kapatıyor ve bir paket krem şantimizi de tencere içerisine ekledikten sonra blendırımızda beş dakika boyunca çırpıyoruz ve iyice krema halini almasını sağlıyoruz.
    Kekimiz soğuduktan sonra hazırladığımız kremayı da kekin üzerine dökebilir, istediğimiz malzemelerle süsleyebiliriz. Bir süre buzdolabında bekleterek iyice soğumasını da sağlamalısınız. Şimdiden herkese afiyet olsun.


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates