Oreo’nun Aslında O Kadar Süper Bir Yiyecek Olmadığının 10 Kanıtı

Pazar, Şubat 08, 2015

oreo-bir-biskuvidir



Başımıza bir şey gelmeyecekse Oreo’nun ‘overrated’ olduğunu yani fazla abartıldığını düşünüyoruz.
Dünyanın en kötü yiyeceği değil elbette ama abartıyoruz arkadaşlar.

Baştan anlaşalım: Oreo bir bisküvidir

trbimg

Aynı zamanda yardımcı oyuncu

luvbakery
Chessecake’e koy, milkhshake’e koy, yok efendim çikolatalı pastaya koy, sonra da “Oreo süper, bütün gece yiyebilirim” Sanki çikolatalı pastanın bütün lezzetini Oreo veriyor. Titanic’de ölen Jack ama bütün alkışı toplayanın, filmde birkaç dakika gözüken, Jack’in kumar masasında yendiği adamlar olduğunu düşünün. İşte güzelim cheesecake’lere, milkshake’lere yapılan haksızlık da böyle bir şey.

Oreo uçmuyor arkadaşlar, kesin bilgi

adsoftheworld
Oreo bir pazarlama yıldızıdır. Öyle reklamlar yapıyorlar ki (işlerini iyi yapıyorlar orası ayrı) sanırsın Oreo ilk önce karnınızı doyuruyor, sonra kalkıp bulaşıkları yıkıyor, sipariş listesini alıp alışverişe çıkıyor, ertesi sabah da sizin için işe gidiyor. Yenebilen bir şey olmasa, gezegeni uzaylılardan kurtaracak.

“Pardon baktım ama bulamadım, siz Oreo satıyor musunuz?” (bugün de Oreo satan yer bulamadı)

supermarket-hilelerii
Uğruna methiyeler döküyorsun, şiir yazıyorsun, gecenin bir vakti Oreo diye uyanıyorsun. Sonra en yakın markete Oreo almak için gidince, “Parfümler arkadaki reyonda hanımefendi” cevabını alıyorsun. Hey gidi.

Ayvalık’tan yazlık almıyoruz, bisküvi alıyoruz?!?

curiositiesbydickens
Ortalama bir aile babası işten çıkıp evdekilere birkaç abur cubur alayım dese, Oreo satılan bir supermarkete denk gelse(!) ev ekonomisi derslerinin müfredatı değişir. Baba yadigarı araba satılır, hanımın zeytinliği gider. Alt tarafı bisküvi alacaktı oysa.

Oreo’nun Negro’dan daha iyi olma ihtimalini sevenler

sugraphic
Evet, buralardalar. Negro’yu seversiniz ya da sevmezsiniz, bu tamamen zevktir. Lakin Oreo için taklalar atıp konu Negro olunca “Iyyk o ne be?” demek en hafif tabirle, insafsızlıktır, kraldan çok kralcılıktır, komşunun tavuğu komşuya kaz görünürcülüktür.
- “Ama Oreo sütle çok güzel gidiyor bir kere tamam mı?”
-“Peki Negro’yu sütle denedin mi canısı?

Atom parçacığından cupcake yapmak Oreo yemekten kolay

giphy
“Direkt atıyoruz ağzımıza ne alaka?” demeyin. Bilmeyenler için anlatalım, Oreo yemenin bir adabı var: “Twist – lick – dunk” Şöyle ki ilk önce bisküvinin katlarını ayırıyorsun, sonra içindeki kremayı yalıyorsun, sonra kalanı süte bandırıyorsun, sonra ağzına atıyorsun. Ohooo yoruldum. Rap şarkısı gibi. “Twist it, lick it, dunk it, eat it, jump it, pump it…”

“Seviyorum seni bisküviyi tuza banıp banıp yer gibi”

buzzfeed
Neyden bahsettiğimizi bir paket Oreo yemeye niyetlenip altıncı Oreo taneciğinde ağzında kesif bir tuz tadı hissedenler anlayacaktır. Normalde tatlı kategorisinde olan tuzlu bisküvi. Çok acayip.

Sen kendini meyve suyu zannediyorsun, onlarca aroman var bizimle gelemezsin

dailymail.co.uk
Bütün bisküviler toplansa, dernek kursa, rahatlıkla Oreo’ya “Sen kendini meyve suyu zannediyorsun, onlarca aroman var bizimle gelemezsin” diyebilir. Çilekli, yabanmersinli, kavunlu, fıstık ezmeli, muzlu, çikolatalı, naneşekerli, şekerli, şekersiz ve daha onlarca çeşit Oreo var. Bisküvilere hak veriyoruz.
Not: Hayır bir de tadı çok kötü olanlar var.

Tekrarlayalım arkadaşlar: Oreo yalnızca bir bisküvidir

meltyfood.fr


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates