Ne Kadar da Mucize Olduğunu Hiç Bilmediğimiz 7 Yiyecek

Pazar, Şubat 01, 2015

yiyeceklerin-yemedigimiz-taraflari-faydalari


Hayatımızda en çok duyduğumuz büyük sözlerinden biri, vitamini kabuğundadır. Sanırız haklılar dostlar. Öyle yumurtanın sarısını sevmeyenlere söylenen yumurtanın beyazı daha sağlıklı cümleleri gibi de değil, yiyeceklerin gerçekten hep artık ya da çöp olan taraflarından bahsediyoruz.
Mesela bundan sonra afiyetle karpuz kabuğu yiyebilirsiniz.

Karpuz kabuğunun afrodizyak etkili olduğunu biliyor muydunuz?

laksani


Karpuz kabuğu, B6 ve C vitaminlerine sahip olmasının yanında ciddi bir afrodizyak etkiye sahip. 2008 yılında Texas’da yapılan araştırmaya göre, karpuz kabuğu citruline miktarının artmasını, artan citruline miktarı da kan akışının hızlanmasını ve kan damarlarının rahatlamasını sağlıyor. Bütün bu sonuçlar da karpuz kabuğunun sağlıklı bir cinsel hayata faydasını.

Peki ya muz kabuğunun bandaj etkisine sahip olduğunu?

forlivingstrong


Çizgi filmlerden gördüğümüz günden beri yalnızca insanların üstüne basıp kaymasına neden olduğunu düşündüğümüz muz kabuğunun, çok daha efektif kullanımı söz konusu. Yılda 40 milyon tonunun çöp olduğu muz kabuğunun bandaj olarak kullanıldığında yaraları iyileştirmek gibi bir yeteneği var. Bir de üstüne yenebiliyor. Muz kabuğu, vücut için oldukça faydaları olan antioksidanlara sahip.

Patates kabuğunun anti aging etkisi var

healthbeautytipss


Şu ana kadar reklamlardan bolca duyduğumuz anti aging etkili kremin bir muadili de patates kabuğu. Başta göz çevresindeki yaşlanma etkileri olmak üzere yüzdeki bütün yaşlanma etkilerine karşı koyuyor. Bunu yapmasına yardımca olan da patates kabuğunda bulunan enzim, katekolamin.

Kabağın tatlısı da yüz maskesi de oluyor

kabak-faydalari-sebzeler
Kabak, A, C, E vitaminleriyle birlikte retinoik asit içerir. A vitamininde bulunan retinoik asit, etkili bir cilt yenileyicidir. Kabak yüz maskesi olarak kullanıldığında dolayısıyla cilt yenileyici bir krem haline gelir.

Soğan zarının iltihapla büyük derdi var

german.fanshare


Çoğunlukla bitkilerde bulunan quercetin flavanoid’i sayesinde düşük kan şekeri ve iltihapla büyük derdi vardır soğan zarının. Her ne kadar tek başına yenebilen bir şey olmasa da zaman zaman soğan zarını, soğandan soymayı unutabilirsiniz.

Süresi geçmiş zeytinyağından iyi makyaj temizleyen bir şey yok

sizma-zeytinyagi-lokum
Normal şartlarda zeytinyağı kolay kolay bozulmaz ama bir köşede unuttuğunuz zeytinyağının tadı bozulduysa, güle güle kullanın, artık muazzam bir makyaj temizleme malzemeniz var.

Pazı yaprakları bağışıklık sistemini güçlendiriyor

pazi-yapragi
Bir tek ölüme çaresi yok şeklinde bir tabir vardır ya, pazı yaprakları bunu bir yerden duymuş olmalı. Blender’dan geçirilip limon suyu, kıyılmış sarımsak, biber ve tuzla tüketildiğinde bağışıklık sisteminizi yeterli seviyede güçlendirecek antioksidan ve glutamin miktarını elde etmiş oluyorsunuz.


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates