Adeta Rüyadaymışsınız Gibi Hissettirecek İstanbul’daki 8 Çikolata Dükkanı

Pazartesi, Şubat 16, 2015

foursquare - çikolata dükkanları


Her yediğimizde bize tekrar tekrar haz veren tek şey sanırız ki çikolata.
Kimi zaman yemeğe korksak da aklımıza hemen adını bilmediğimiz uzmanlar gelir: “Çikolata mutluluk verir.” Bunun üstüne kimse tutamaz bizi, yeriz yiyebildiğimiz kadar. Hatta bazılarımızın deposu bile vardır. Moralin mi bozuk, sevgilinden mi ayrıldın, muayyen gününde misin? Çözüm basit, hemen yumuluyorsun çikolataya.
Bu sebeple zor zamanlarımızda derdimize derman olan çikolata için bir liste yapalım sizi de bu sayede mutlu edelim istedik. İstanbul’da yiyip yiyebileceğiniz en lezzetli çikolata dükkanlarını sizin için seçtik.

O bir “tatlı”: Moda Çikolata Dükkanı

theguideistanbul - çikolata dükkanları
Çok farklı bir çikolata deneyimi yaşamaya hazır mısınız? Deponuza bu dükkanın çikolatalarından yer açmakta fayda var.
14 Şubat 2012 yılında kapılarını açan, etrafa mis gibi çikolata kokuları yayan bu dükkanda onlarca farklı el yapımı çikolata keşfine çıkacaksınız. Mevsimine göre çikolatalarını da değiştiren mekanda antep fıstıklı bitterden krokana, kahveli trüfden bademli roşese kadar sizi tatmin edecek her türlü çikolatayı bulabilirsiniz.
Mekan ufacık ama dışarıya atılmış masa sandalyelerde zaman geçirmek isteyenler için Türk Kahvesi ve sıcak çikolata önerimizdir.
Moda Çikolata Dükkanı adres: Caferağa Mah. Yeni Fikir Sokak No:1, Kadıköy, İstanbul

O bir düş: Rumeli Çikolatacısı

yelp - çikolata dükkanları
“Cennete düşmenin” vücut bulmuş halidir burası. Dikkat çeken tasarım harikası camekanları, çikolatanın burnunuza kadar gelen dayanılmaz kokusu sizi bir zombiye çevirebilir. Çünkü mekanın ortasında şerbet akıtan havuz, kullandıkları porselen takımları, mekanın atmosferi, sizi kendine tav edecek cinsten.
Frambuazlı, kahveli, hindistan cevizli, bademli, krokanlı ve daha sayamadığımız çok çeşitli çikolatalar ile mutlak mutluluğa sonunda kavuşabileceksiniz.

O bir Parisyen: J’Adore Chocolatier

 naskah-drama - çikolata dükkanları
“Yaşamınızı J’adore Çikolataları ile Taçlandırın” gibi çok klişe bir sloganları olsa da severiz kendisini. Arada evden çıkarken “Paris’e gidip geliyorum” cümlesini kurdurtan mekandır o.
Vanilyalı, naneli, biberli (evet yanlış duymadınız), portakallı, çilekli, baileysli çikolataları ile sevgilisinden yeni ayrılanların, depresyona girenlerin dostudur o.
İki katlı minicik mekan her daim doludur ama sakin olun ve birilerinin kalkmasını bekleyin. Çatı katı görünümü veren son derece vintage dekorasyonu ile sizi 1920’lerin Fransa’sına götürme hazır!

O bir klasik: Meşhur Beyoğlu Çikolatacısı

sadececikolata - çikolata dükkanları
İstiklal Caddesi’nde bir Milli Piyango’nun önündeki sıra bir de bu içine tek kişinin bile zor girdiği çikolatacının önündeki sıra pek bir ünlü. İsmini Beyoğlu Çikolatası olarak bilsek de Zambo Çikolata’dır o.
Kendisi hem meşhur hem de tarihi bir mekan. 1950’lerden bu yana fındıklı tablet çikolatası, madlen ve draje çikolataları ile yüzümüzü güldürüyor, ağzımızı tatlandırıyor.

O bir havalı: Godiva

pudra - çikolata dükkanları
Şimdi çikolatacılar içinde en havalı olanındayız. İsmini ünlü Lady Godiva’dan alan bu mekan Belçika’nın hatırı sayılır çikolatacılarından. Bir çikolata Belçika’dan gelmişse o çikolatanın kötü olma ihtimali pek yoktur, hadi korkmayalım kelimelerden; böyle bir ihtimal söz konusu bile değildir.
Etiler, Suadiye, Nişantaşı, İstinye Park gibi İstanbul’un birçok yerine dağılmış bu mekan ile sorunlarınızı bir süre unutabilirsiniz. Çünkü buranın çikolataları 5 duyunuza da hitap edecek.
Gerçek çikolata tutkunlarının mutlaka uğraması gereken bir mekan.

O bir kalite: Vakko

gurmerehberi - çikolata dükkanları
Bu başlığı görünce gözünüz hemen korkabilir. “Bir çikolata için ceketimi mi satayım?” gibi söylemlerde bulunabilirsiniz. Haklısınız ama biz de öyle her moraliniz bozulduğunda, her tatlı kriziniz geldiğinde gidip Vakko’dan çikolata alın demiyoruz. Mesela önümüz Sevgililer Günü. Özel bir gün sonuçta. Bunun için Vakko’ya tıpış tıpış gidilir ve sevgili için bir kutu çikolata alınır.
Şimdiden bugüne özel en tatlı kutular hazırlanmış bile. Draje, tablet, gaufrette, likörlü, kahveli, fındıklı, romlu, portakallı çikolataları denenmeye değer.

O bir yenilesi fabrika: Çikolata Fabrikası

foursquare - çikolata dükkanları
Charlie’nin değil Berrin Gürcan’ın Çikolata Fabrikası’ndayız, yanlış olmasın! Fabrikaların en tatlısı, en yenilesi bu mekandan bir tane Teşvikiye bir tane de Caddebostan’da var. Aniden gelen krizlere çözüm sipariş hattını da unutmadan söyleyelim.
En taze kuruyemişleri, en sağlıklı kremaları, mevsim meyvelerini alıyorlar, çeşit çeşit el yapımı çikolataları üretiyorlar. Üstünde durmak istediğimiz diğer konu bu çikolataların hiçbir katkı maddesi olmadan yapılması. İçiniz rahat afiyetle yiyebilirsiniz efendim. Sadece yemekle kalmayıp bu işi öğreneyim derseniz de bir hayli aktif workshoplarına katılın deriz.

O bir Fransız: Maria Antionette

hadigit - çikolata dükkanları
Sizi Nişantaşı’nın butik çikolatacısıyla tanıştırayım! Şahane ötesi sunumuyla, lezzetli çikolatalarıyla sizi 2015 yılından alıyor 18. yüzyıla götürüyor. Mekana ayak bastığınız anda ne demek istediğimi anlayacaksınız.
Çikolatalar mekanın üst katındaki minnoş imalathanesinde günlük üretiliyor. Kiloyla ya da tek tek alabileceğiniz çikolatalarının paket tasarımları da oldukça yaratıcı. Çöpe atmaya kıyamazsınız, o kadar! Hatta Sevgililer Günü’ne özel yaptıkları kutuları sevgilinizi mest etmeye yetecek: Valentine Royal, Valentine Special, Valentine Mini. Bu kutular dışında mocha praline, tiramisu truffle, orman meyveli truffle buraya gitmeniz için başlı başına bir sebep.
Maria Antionette adres: Teşvikiye Mah. Ihlamur Yolu 13/A, Nişantaşı, İstanbul


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates