Cennete Düştük: İstanbul’daki 7 Enfes Ekler Mekanı

Pazartesi, Şubat 02, 2015

facebook - pasta sanatı - istanbul'daki ekler mekanları

Çikolatayla yapılan her türlü şeyin hastasıyız. Özellikle bu mini mini, çayın kahvenin yanına on numara yakışan bir şeyse bayılırız, ölürüz, biteriz ona.
Hayatımıza giren pate a choux (pataşu); hamuruyla ve kremasıyla adeta kapanmaz ağızlar, her türlü yalanan parmaklar, küçülmeyen mideler yarattı. Kalori nedir, ne zaman vardır, hangi durumlarda ortaya çıkar düşünemez olduk. Özellikle bu minnoş tatlıyı çok iyi yapan mekanlara yakın oturuyorsanız vay halinize! Kim tutabilir ki elinizden? Biz de tutmuyoruz maalesef! Üstüne üstlük eklerin en iyi çıktığı mekanları sizin için seçiyoruz. Bunu size karşı yapılan bir kötülük diye algılamayın lütfen, biz yapmasak yine gidilecek o pastaneye yine alınacak kutu kutu.
Bunu bildiğimiz için de “İstanbul’da en iyi ekler nerelerde yenir” sorusunun cevabını aradık ve İstanbul’daki ekler mekanlarını bulduk.

Bir ofis klasiği: Pasta Sanatı

facebook - pasta sanatı - istanbul'daki ekler mekanları
Ekler denilince herkesin aklına tek bir yer geliyor: Pasta Sanatı. Öyle bir level atlamış ki böyle bir level yok.
Ballı, hindistan cevizli, kestaneli, kahveli, fıstık krokanlı, kivili, limonlu, böğürtlenli… Saymaya hakikaten üşendik. Çikolatalı eklerden vazgeçemeyen beni bile yolundan döndürdü, çilekli ekler yemeye teşvik etti. Çilek diyorum ama bu olay sadece sostan ibaret değil. Harbiden çileği almışlar eklerin arasına koymuşlar. Bu lezzet mutlaka denenmeli! Hediyelik kutulardaki ekler, fondü ekler de aklınızda bulunsun.
Ekler konusundaki üstün başarısıyla herkesi midesinden vurunca bir iki şube yetmedi tabii. Beşiktaş, Cevahir, Şaşkınbakkal, Kocamustafapaşa 9 şubenden birkaçı.

Canım benim: Eklercim

facebook - eklercim - istanbul'daki ekler mekanları
Eğer yol üstüyse burayı atlayıp geçen bir insanoğlu tanımıyoruz. Bir şey alınmayacaksa bile içeri girilir, vitrine bakılır, bugün ayaküstü yine ne ikram edilecek diye düşünülür. İkram edilen şey bazen çıkardıkları yeni bir pasta olur, bazen tarçınlı sıcacık sahlep, çoğu zaman da ekler tabii.
Oradaki çalışan 7-8 kişi hep mi mutlu olur, hep mi enerjik olur arkadaş! O enerji size geçince bir de ikram edilen o denli lezzetli ekler olunca devamını evde getirmek istiyorsunuz tabii. İşte burada tam olarak yapacağınız şey frambuazlı, krokanlı, çikolatalı, kivili, kahveli ekleri kutunuza koydurtmak.
Bir de kocaman sandviç şeklinde ekleri var, sadece midenizi değil gözünüzü de doyurur cinsten.
Eklercim adres: Kurtuluş Cad. No:86 (Şişli), İstanbul

Değmesin sakın: Nazar Pastanesi

foursquare - nazar pastanesi - istanbul'daki ekler mekanları
Eklercim gibi bu pastanemiz de gurme marketlerin, mezecilerin, fırınların, pastanelerin kol gezdiği Kurtuluş Caddesi’nde. Küçücük tatlı bir mekan. Normalde bilmeyenlerin başını kaldırıp bakacağı bir yer değil fakat pastanenin camında asılı kocaman bir Vedat Milor fotoğrafı görürsünüz. Tam bununla da bitmez; “Ünlü Gurme Vedat Milor Nazar Profiterol’e tam not verdi, peki ya siz?” O sırada o soru işaretiyle aklınıza sorular düşer: “Ooo Vedat abimiz buralara kadar gelmiş, biz de bir girelim ne imiş?”
Bu pastane anlayacağınız gibi aslında incecik hamurlu, bol çikolatalı profiterolleriyle ünlü. Ama ekler de aynı çikolatadan yapılınca onun da lezzetine denecek hiçbir şey yok. Fiyatlar biraz yüksek ama daha sonra öğreniyoruz ki bu çikolatalar Belçika’dan geliyormuş, hakkını vermek lazım.
Kısa ve net: Hastasıyız!
Nazar Pastanesi adres: Feriköy Mahallesi, Kurtuluş Caddesi, No 182/B, Şişli, İstanbul

En eski pastanelerden biri: Bahar Pastanesi

Ekler Pasta Tarifi
Nişantaşı’nda The House Cafe’nin hemen karşısında kalan bu mekandaki ekler Nazar Pastanesi gibi az ve öz. Öyle kiviliydi, karpuzluydu, kahveliydi gibi çeşitleri yok, sadece çikolatalı. He bir de tatlı krizinizi yatıştırmaya yetecek devasa büyüklükteki ekleri var ama o da çikolatalı.
İstanbul’un en eski pastanelerinden biridir kendisi. Zaten içeri adım atar atmaz sizleri alıp bir 80’lere götürüyor. Vitrini de tam fotoğraflık.
Bahar Pastanesi adres: Harbiye Mh. Teşvikiye Cd. No:1/B 34365 Şişli, İstanbul

Her gün daha samimi: Beyaz Fırın

foursquare - beyaz fırın - istanbul'daki ekler mekanları
Daha önce İstanbul’da macaron yiyebileceğiniz mekanlar listemizde Beyaz Fırın’a yer vermiştik. Gelin görün ki Kadıköy’de büyüyüp serpilen, tatlılarından birçok kişinin de nasibini aldığı bu fırının ekleri de bir o kadar iyi, bir o kadar lezzetli.
Pasta Sanatı gibi çeşit çeşit ekleri yok. Buradaki ekler sadece pate a choux ve ekler kremasından oluşuyor. İsterseniz tek tek indirin mideye isterseniz kutu kutu.
Ataşehir, Erenköy, Suadiye’de şubeleri olsa da favorimiz Kadıköy’deki.
Beyaz Fırın adres: Yasa Caddesi No: 23 Kadıköy, İstanbul

Ben bir: Ceviz Ağacı

foursquare - ceviz ağacı - istanbul'daki ekler mekanları
Koşuyolu’nun şu sıralar en popüler mekanı bu olsa gerek. Bir check inler, bir tatlı ya da kahvaltı tabağı fotoğrafları düşüyor ki sayfamıza sormayın. Açıkçası günün her öğününü de hitap eden bir mekan. Kahvaltıdan öğle yemeğine, kahve yanında atıştırılacak minik eklere,poğaçalara, çikolatalara her şeyi burada bulmak mümkün.
Biz ailecek buranın eklerine bayılıyoruz. Sadece orada yiyip bitirmiyoruz, eve de hatırı sayılır sayılarla götürmeyi ihmal etmiyoruz.
Bademli, çikolatalı, karışık meyveli, çilekli en çok tercih edilenler arasında. Aklınızda olsun!
Ceviz Ağacı adres: Muhittinüstündağ Cad. No:85 Koşuyolu, İstanbul

Her zaman iyidir: Divan

2498e228f7b7261bb | foursquare - divan pastanesi - istanbul'daki ekler mekanları
Çikolata ve butik pastane konseptinin Türkiye’deki birkaç liderinden biri olan Divan da çikolatalı ekler ile gönlümüze taht kuranlardan.
Beyoğlu’nun karmaşasından azcık uzaklaşıp Elmadağ’a gelip çay yanına ekler alıp doyasıya keyif yapabilirsiniz. Gerçi illa Elmadağ olmak zorunda değil, denize karşı Kalamış ve Bebek şubesi de tam keyiflik.
Ekler dışında kahvaltı niyetine çıtır çıtır kruvasan ve sıcak sıcak poğaçaları da var. Yazın bir kenara.
Divan adres: Asker Ocağı Cad., No:1 34367 Şişli/İstanbul


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates