Evde Hazırlayıp İş Yerinde Keyfini Süreceğiniz 12 Pratik Yemek

Salı, Ocak 13, 2015


Domatesli Kolay Tart

Ticket, Sodexo, tabldot, yemekhane, catering…
Eğer bu kelimeler size tanıdık geliyorsa siz de çoktan iş hayatına atılmış, iş yerinde yemek konusunu derinlemesine çözmüşsünüzdür. Bazen çok sevdiğiniz bir yemek olur günün menüsünde, bazen yüzünü bile görmek istemedikleriniz.
O yüzden yanınızda yemek taşımanın da ne demek olduğunu bilirsiniz ya da düşünmüşsünüzdür. Olmadı yemek taşımaya başlamak için zaman kovalıyorsunuzdur. Size hemen yarın başlamanız için mis gibi nedenler yani yemekler veriyoruz. Evde hazırlayıp ertesi gün iş yerinde damak tadınıza göre yiyebileceğiniz, nasıl taşırım ki ben bunu diye düşünmeyeceğiniz hatta iş arkadaşlarınızın deyim yerindeyse sulanacağı yemekler.
Hadi başlayalım ki zulüm gören midelerin zulmü sona ersin.

Uzak Doğu’da değil yakında: Çin böreği

Çin Böreği Tarifi
Öyle börek dediğimize bakmayın, sebzelerle dolu ve sağlıklı bir öğün için Çin böreğini tercih edebilirsiniz. Soya ve istiridye sosuyla hazırlayıp öğlen afiyetle yiyebilirsiniz.

İsmi gibi afili: Ezine peynirli pesto soslu, füme etli tost

Pesto Soslu Tost Tarifi
Aynı anda sağlıklı hayata da başlamak istiyorum diyorsanız bu lezzet bombasını tercih edebilirsiniz. İçinde hem peynir, hem pesto sos hem de füme et var. Kokusu olmayan bir et olduğu için rahatça iş yerine götürebilirsiniz.

Yanına her şey olur: Cevizli mısır ekmeği

Cevizli Mısır Ekmeği Tarifi
Peynir, zeytin, evde hazırlanmış salça ya da canınız ne çekiyorsa… Cevizli mısır ekmeğini hazırlayıp yanına ekleyemeyeceğiniz şey yok. Canınız ne çekerse menüde o olur.

Kıtır kıtır yenir: Peynirli milföy çubukları

Peynirli Milföy Çubukları
Dikkat edin, çok fazla ses çıkarmadan yemeye çalışın çünkü bir kez duyuldu mu sesi herkes ister. Hem çıtır hem yumuşak hem tuzlu hem çok hafif. Saklanıp yemek isteyebilirsiniz.

Fransa’dan gelmedir: Kruvasan

Kruvasan Tarifi
Şimdilik iş güç derken Fransa’ya gidemiyor olabilirsiniz ancak sorun değil. Fransa size gelmeye her zaman teşne. Yaparsınız bir kruvasan, paketlersiniz. Yanına bir de çikolata ezmesi alırsınız. Mis gibi.

Kolayca yapılır: Milföy hamurundan domatesli kolay tart

Domatesli Kolay Tart
Amacımız sizi daha da mutlu etmek, kolayca yapabileceğiniz tariflerle günün yorgunluğuna başka yorgunluklar eklememek. O yüzden kolaycacık bir tart, hemen yapılıveriyor.

Gurme sandviçi: Chacarero

Chacarero Sandviç Tarifi
Sizi özel hissettirmek üzere hazırlanmış bir sandviç olduğunu düşünün, şimdi onu yavaş yavaş yediğinizi. Afiyet olsun dememek için kendimizi zor tutuyoruz.

Tarif dilendirir: Pastane poğaçası

Pastane Poğaçası Tarifi
Annelerimiz pastane poğaçasına olan sevgimizin bu boyuta vardığını görseydi kendi gizli poğaça tarifini çoktan vermişti. Annelerin ev yapımı poğaçalarına rakiptir.

Zihin açar: Kavala kurabiyesi

Kavala Kurabiyesi Tarifi
Yunanistan’ın Kavala kentinden çıkan ve ağızda dağılan yapısıyla akıllara kazınan bir kurabiye. İçindeki bütün bütün bademlere aşık olabilirsiniz. Uyarmadı demeyin.

Evde hissettirir: Ispanaklı börek

Ispanaklı Börek Tarifi
Çin böreği dedik, domatesli börek dedik ancak kış bitkisi ıspanağı tabii ki unutmadık. İçinde yok yok olan ve hepimizi vakti zamanında Temel Reis’e dönüştürmekle kandırmış bu bitkinin böreğine talibiz.

Sağlık deposu: Zencefilli pirinç salatası

Zencefil Soslu Pirinç Salatası
Kış aylarında soğuk hava varlığını hissettiriyorken yemeklere zencefil katmadan olmaz. O yemeğe zencefil girecek ve her türlü mikroptan koruyacak. Bir de salatadaki pirinçle birlikte tok tutacak.

Düşen şekere karşı: Donut

Donut Tarifi
Ortası delik ya da değil, günün sonuna doğru eliniz ayağınız tatlı tatlı diye size bir şeyler söylemeye başlıyorsa tercih etmeniz gereken yegane güzelliklerden bir tanesi. Öyle yumuşacık, öylesine güzel.


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates