Kahve ve Kitabın Yanına Çok Yakışan 12 Enfes Kek

Salı, Ocak 20, 2015


Nutellalı Kek Tarifi
Aldığımız nefesin daha güzel olduğu dakikalara tekabül eder bir dilim kek, sıcak bir kahve ve en sevdiğimiz yazarın kitabıyla buluştuğumuz anlar. Yalnızlıktan, kapanan havadan, soğuktan, hayırsız sevgiliden, durduk yere gelen can sıkıntısından, erken biten şarjdan, hayatın bohemliğinden sıyrılır, “hayat güzel be aslında” deriz, dedirtir.
O zaman kek, kitap ve kahve üçlüsünün en lezzetli köşesi kek tariflerine gidelim mi?

Dünyanın en güzel isimli tatlısı: Zebra kek

Zebra Kek Tarifi
Bir keke bir isim bu kadar yakışır, tekrar tekrar bak fotoğrafa. İki renkli kek harcının yarattığı sanat resmen.

Çay da çıkmış olur aradan: Çaylı kek

Çaylı Kek Tarifi
“Çay da keke yakışır ama ben çoğu zaman kahveciyim, yalnız arada gözüm çaya kaymıyor desem yalan olur” diyenler için nefis haberlerimiz var.

Akşam vakti güneş doğar: Rainbow (gökkuşağı) kek

Gökkuşağı Kek Tarifi

5. günün şafağında doğuya bakmak, sabahın ilk saatlerini denize 2 metre mesafede bir evde karşılamak, sıcak yaz gününde havuzun ortasına balıklama atlamak gibi rainbow kek.


Hindistan cevizi bildiğiniz gibi: Hindistan cevizli kek

Hindistan Cevizli Kek Tarifi

Aynen öyle. Hindistan cevizi bildiğiniz gibi. Hala girdiği her yeri nefis hale getirmekle meşgul. Sayesinde daha az unla, daha sağlıklı kek elde ediyoruz…


E madem kış aylarındayız: Kestaneli kek

Kestaneli Kek Tarifi
Kestaneyi her seferinden sokak satıcılarından ya da biraz şanslıysak sobanın üstünden alıp yiyecek değiliz ya. Bu kez kek içinde yiyoruz.

Ağlamıyorum gözüme mutluluk kaçtı: Nutellalı kek

Nutellalı Kek Tarifi

Eğer şu an evde değilseniz, şöyle yapalım: Evdesin, dışarıda çatıyı dövmeyen, ince bir yağmur yağıyor. Elinde kitabın, kahven hazır ve bir dilim Nutellalı kek koyuyorsun tabağa…


Hep helva yapacak değilsiniz ya: İrmikli kek

İrmikli Kek Tarifi

İrmik helvası zat-ı alilerine lafımız yok, seviyoruz. Dondurmayla hele müthiş oluyor. Ancak her irmik gördüğünüze koşarak irmik helvası yapacak haliniz yok.


Uğruna kafe açan var: Mandalinalı kek

mandalinali-kek-tarifi

“Her yerde mandalinalı kek bulamıyorum, mandalinanın düzgünün bulmak zaten mesele” diye diye kafe açıp akşamdan sabaha kek yiyen arkadaşlar var.


Çok geç olmadan: Cevizli havuçlu kek

Havuçlu Kek Tarifi

Etrafta şortlularla dolduğunda, ilk dondurma reklamı toprağa düştüğünde, vatandaş güneye indiğinde her şey için çok geç olabilir.


Fantastik tatlar köşesi: Bal kabaklı yoğurtlu kek

Bal Kabaklı Kek Tarifi

Fantastik tatlar köşemizden gelen konuğumuz bal kabaklı yoğurtlu kek. Belki kabak tatlısı dışında bal kabağıyla bir yakınlığınız yok, olsun.


Sevmeyene kahve yaptırır, kitap aldırır: Muzlu kek

Muzlu Kek Tarifi

Muz, meyve sevmeyenin, muzlu kek, kek sevmeyenin (Allah korusun) hayır diyemeyecekleri. Bildiğin efsane ikili. Hal böyle olunca...


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates