Kadıköy’de İçinden Çıkmak İstemeyeceğiniz 10 Mekan

Cuma, Ocak 23, 2015

kadikoy-mekanlari


Karaköy ve Topağacı’nın övmekle bitiremediğimiz ve mantar gibi çoğalan mekanlarını yeri geldiğinde sizlerle paylaşıyoruz. Açıkçası Kadıköy’ün de bu durumdan geri kalır bir yanı yok. Son zamanlarda o taraftan çokça gelen haberler arasında iki şey var; bir sokak sanatı, iki de yeni açılan tasarım harikası mekanlar.
Öğrencilerin Avrupa yakasındaki uçuk kira fiyatlarına dayanamayıp oraya taşınmaları, sanatçıların da yine aynı sebeple atölyelerini oraya taşımaları bu mekanların çoğalmasına da katkı sağladığı bir gerçek.
“Aaa Moda’daki yeni kahveciyi duymadın mı?”, “şu mekanın pizzaları sanki İtalya’dan günlük geliyor”, “Karaköy’de bile bu tasarımda mekan bulmak vallahi zor…”
Bu gıcık cümleleri ilk siz kurasınız diye Kadıköy mekanları listemizi hazırladık.

Kendi eviniz gibi: Mitte

mybeautifulcookbook - mitte kadıköy
Moda’nın gürültüsünü ve kalabalıklığını arkasına alan, mis gibi sakin bir sokakta yer alan Mitte bir kafeden çok daha fazlası. Yeri geldiğinde; o bir atölye, o bir dükkan, o bir galeri ve her zaman da kitabına boğulabileceğin bir kütüphane.
Özellikle uzun soluklu kahvaltılar için ideal. Bir de Pazar günleri arkadaşınla dedikodunun dibine vurmak istiyorsan burası tam sana göre!
Arada kahvaltıya, dedikoduya mola verip Mint’in kanaviçelerini, vintage kıyafetleri, Mel’s Garden’ın el yapımı beton vazolarını, defterleri inceleyebilirsiniz. Hatta alıp evinize bile götürebilirsiniz.
Mitte adres: Caferağa Mah. İhlas Sokak 4/A Kadıköy, İstanbul

Uzun soluklu oturmalar: Dört Kadıköy

kahvecandir - dört kadıköy
Karaköy’ün Coffee Sapiens’i, Cihangir’in Kronotrop’u, Beyoğlu’nun Brew Lab’i, Nişantaşı’nın M.O.C.’u varsa Kadıköy’ün de mis kokan kahvecisi Dört Kadıköy var.
Kadıköy’ün şu an için en popüler kahvecisi desek yalan olmaz. Bilgisayarınızı alıp saatlerce çalışabileceğiniz mekan. Freelance çalışanlara duyurulur. Ama öyle kocaman bir mekan değil önce boş bir sandalye bulmanız gerekecek. Sonra o ahşap masalarına yayılın yayılabildiğiniz kadar.
Kahvelerine gelecek olursak; Kosta Rika Tarazzu, Kolombiya Supremo, Dört Kadıköy Blend, Guatemala Antigua favori kahve çekirdeklerinden. Bir de çatalınızla  tırtıklayabileceğiniz kişleri, trileçeleri, dondurma eşliğinde gelen brownieleri var.
Dört Kadıköy adres: Caferağa Mah. Ressam Şeref Akdik sok. No:19, İstanbul

Petra’dan gelir kahvesi: NUN

facebook - nun kadıköy
Anadolu yakasının moda ikonu. Aslında kendisi bir kahve dükkanı hem de Petra’dan! Ama ne yalan söyleyelim bizi kahve içip yanında kurabiye yemekten çok mekanın vintage dekorasyonu ve orada satışa sunulan yine vintage kıyafetler, dünyanın her bir köşesinden gelen aksesuarlar daha fazla cezbediyor.
Eminiz ki her bir eşyayı incelemekten, fotoğrafını çekmekten, fiyatını sormaktan bıkmayacaksınız.
Bir de her ay düzenledikleri “Al Takke, Ver Külah” isimli etkinlikleri var. Eğer elinizden çıkarmaya kıyamadığınız, dolapta eskimeye yüz tutan kıyafetleriniz varsa buraya getirin, yenisi alın.
NUN adres: Atıfet Sokak No:12/A Moda Kadıköy, İstanbul

Mis gibi koktu: Naan Bakeshop

facebook - naan bakeshop - kadıköy
Kim derdi ki bir mekan açılacak ve ekmekleriyle herkesin gönlünü fethedecek. Artık hiçbir şeye şaşırmıyoruz açıkçası. Moda’daki bu mekanda ekşi maya kullanılarak yapılan ekmekler bir anda popüler hale geldi, birçok kişi ekmeğini marketlerden değil de buradan alır oldu. Bir nevi fırın da diyebileceğimiz bu mekanın diğer bir gözdesi kahvaltı. Serpme olan Moda Kahvaltısı favorimiz, bir de hem göze hem mideye hitap eden Croque Naan var, deneyiniz.
Moda Caddesi üzerindeyseniz bu mekana gözünüz kapalı gidebilirsiniz. Etrafa yaydığı mis gibi kokular size yardımcı olacaktır.
Naan Bakeshop adres: Caferağa Mh., Moda Cd No:113 34200 Kadıköy/İstanbul

Gibi içmelik: Ayı

fotoğraf: çağla gillis
Bira konusunda İstanbul’daki her yere meydan okuyabilecek bir mekandayız şimdi. Avrupa tarafında üzgünüz ki henüz böylesi yok. Az buz değil 100’e yakın bira çeşidi var. Belçika’nın meyveli biraları, İrlanda’nın siyah birası, yine Belçika’nın buğday birası, alkol oranıyla iki bira yerine geçen Duvel da mekanda favoriler arasında.
Hafta sonu arkadaşlarınızla oturup şişenin dibini göreceğiniz yerlerden.
Ayı adres: Caferağa Mahallesi No:60 (Moda), İstanbul

Sayfaları çevirmelik: Page Cafe Gallery

facebook - page cafe kadıköy
“Daha ne kadar ufkumuzu açacak bir mekan olabilir ki, daha yeni artık ne olabilir?” diye uzun uzun düşünürken (evet, o kadar boş zamanımız var :P) bir yenisi daha geliyor.
Kocaman bir kütüphanesi var ama kitap kafe diyemezsiniz, duvarlarında galerileri aratmayacak tablolar var ama galeri diyemezsiniz, içeceğiniz mis gibi Julius Meinl kahveleri yanında da yiyebileceğiniz paninileri ve tatlıları var ama sadece kafe diyemezsiniz. Adını artık siz koyun.
Bir gününüzü hiç sıkılmadan geçirebileceğiniz bu mekanın bir fark yarattığı kesin.
Bir de unutmadan; mekanın siyah beyaz yer döşemelerine, rengarenk sandalyelerine vurulduk.
Page Cafe gallery Adres: Caferağa Mah., Moda Cad., No.121/a Moda-Kadıköy/İstanbul

En iyilerden: 180 Coffee Bakery

coffeeinistanbul - 180 bakery kadıköy
2014’ün en iyi kafeleri arasında kendisini görmüştünüz onu. Gönlümüzün birincisi, hafta sonumuzun vazgeçilmezi.
Amerikan tarzı mutfağıyla, şık ve renkli dekorasyonuyla yine kendini tekrarlamayan mekanlardan. Buraya kahve içmeye yanında tatlı yemeye ya da kahvaltı yapmaya gelebilirsiniz. Muffin, tart, NY cheesecake, kavanozda milföy dilleri damağa yapıştıracak lezzetlerden. Bacon’lı kahvaltıları da on numara. (Amerikan tarzı mutfak dediysek bir bildiğimiz elbette vardı.)
Raflar üzerinde fotoğraf çekmelik incelemelik atari oyunları, dergiler, pikaba takıp dinlemelik plaklar da keyfinize keyif katacak şeylerden.
180 Coffee Bakery adres: Caferağa Mah. Dr. Esat Işık Cad. No: 36 Moda/Kadıköy

Küçük ama etkili: Rafine Espresso Bar

themagger - rafine  espresso bar kadıköy
Kadıköy’de iyi bir kahve içmek istiyorsanız burayı tercih etmelisiniz. Mekan biraz küçük ama yer bulduğunuzda “artık git” bakışlarına maruz kalmadan saatlerce sıkılmadan vakit geçirebileceğiniz mekan.
Kahve yanında yiyebileceğiniz tiramisu, kabaklı cheesecake ve sandviç gibi seçenekler de var.
Söylemeden geçmeyelim mekanın duvarındaki Rocky amcamızın resmi Instagram’da onlarca like ediyormuş.
Rafine Espresso Bar adres: Caferağa Mahallesi, Moda Caddesi, No 69/A, Kadıköy, İstanbul

Ayı’ya komşu: Zeplin Pub & Delicatessen

theguideistanbul - zeplin pub kadıköy
Ayı ile hemen yan yanalar. Konsept aynı gibi iki mekan da bira çeşitleriyle nam salmış durumda. Fakat Zeplin müzikleriyle, dekorasyonuyla Ayı’ya göre biraz daha olgun ve biraz daha pahalı. Gerçi Ayı’da olmayan yemek menüsü Zeplin’de var.
Bira yanına alabileceğiniz hamburgerler, ızgaralar, peynir veya füme et tabakları mekanda en çok tercih edilenler arasında.
Zeplin Pub § Delicatessen adres: Moda Cad. No:70/B, Moda, İstanbul

İtalya gibi: Pizza Bar

aujourdhuilaturquie - pizza bar kadıköy
Nihayet kahvecilerin, kahvaltıcıların yanında parmakla gösterebileceğimiz bir pizzacımız var.
Topağacı’nın The New Yorker Pizza’sını bağrımıza basmıştık. Bu mekan da yine biraz o havada ama orijinal bir İtalyan.
Pizzaları dilim olarak servis ediyorlar. İki dilimden sonrasını mideniz kabul etmeyebilir. Dilimleri o kadar büyük ki… Pizzalar yıllarca İtalya’da çalışmış olan şefin ellerinden çıkıyor. Orjinal İtalyan dediysek bir nedenimiz vardı.
Rainbow Pizza, Quatro Formaggi, Popeye, öyle her yerde bulamayacağınız Hawaii önerimizdir.
Pizza Bar adres: Caferağa Mahallesi, ModaCaddesi, No 54, Kadıköy, İstanbul
Bunları da Unutmayalım: Munchies Crepes & Pancake’de pancake yiyelim, İstisna Tatlar’da latte yanında trileçe yiyelim, Çekirdek’in kahvelerinden mutlaka içelim, Pappa’da kahve içip ordan burdan konuşalım, Yer’in makarnalarını silip süpürelim, Van Kahvaltı Evi’nde gözümüzün dönmesine izin vermeyelim.


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates