Kokusu Olsa Yetecek, Annelerin Burnumuzda Tüten 12 Yemeği

Cumartesi, Ocak 10, 2015


İzmir Köfte Tarifi



12 yaşından bu yana dışarıda okuyan/çalışan biri olarak diyebilirim ki az önce dünyanın en gerçek başlığını attık.

Anne yemeği kendi lezzetinden daha çok özlemdir çünkü. Biraz nostalji, biraz ailedir çünkü. Tuzu eksik, yağı fazla olsa da çocukluğa bir geri dönüştür çünkü.
60 yaşına da gelsek özleriz, burnumuzda tüter o muazzam insanların yemekleri.

Yaşasın hafta sonu: Yumurtalı ekmek

yumurtali-ekmek-tarifi-nasil-yapilir
İstedikleri takdirde Gordan Ramsey’i Bolu Mengen Aşçılık Okulu’na öğrenci olarak gönderebilecek annelerin, hafta içi kahvaltılarında okula geç kalmamak adına hızlı davrandıkları doğrudur. Ancak hafta sonu olduğunda şef ortaya çıkar…

“Anne gelirken reçel getir”: Krep

Krep Tarifi
Hemen aklınıza Nutella gelmesin, anne evindeyiz. Anne evinde krebin içine reçel konur, şekeriyle tadı karışacak olsa bile yanına da çay içilir.

Akşamüstü yenir, sokakta yenir: Domates soslu hamburger

Domates Soslu Hamburger
NŞA’da sokakta salçalı ekmek, tereyağlı ekmek falan yenir ama anne insanının keyfi olduğunda ya da çok ısrar edildiğinde hamburger yapabilir.

Altın günü baskını: Mercimek köftesi

Mercimek Köftesi Tarifi
Sizi bilmiyorum ama çocukluğa dair en özlenecek şeylerden biri altın günü bence. Dünyanın en lezzetli açık büfesi eşliğinde seninle ilgilenen onlarca insan. Daha ne olsun.

“Allah’ım sana geliyorum”: Zeytinyağlı yaprak sarma

Yaprak Sarma Tarifi
Bir annenin yapabileceği en güzel iki şey: Çocuk ve sarma. Bu çocuk ve sarmanın ilişkisi de hep annenin varlığıyla mümkün. Anne yapmadan gerçek lezzete ulaşılamıyor. İsterseniz bütün restoranları gezin.

İçine altın koyup yarışalım: Mantı

Mantı Tarifi
Babaanne insanının da müthiş yapabildiği mantıyı anne elinden yakın zamanda yiyenlere selam olsun. Şanslısınız dostlar. İçine altın koyup, en çok kim yiyecek yarışması da yaptınız umarım.


En iyisini yapar: Etli kuru fasulye

Kuru Fasulye Tarifi
Michelin gelse, bir tane kuru fasulyeciye 3 yıldız verip gitse, o mekan turizme hiç olmadığı kadar katkı verse, zincir olup tüm dünyaya kuru fasulye yedirse de kusura bakmasın ama…

Bak gözlerim doldu: İzmir köfte

İzmir Köfte Tarifi
Aslında bakmayın İzmir köfte dediğimize, bütün köfteler için geçerli. Ekşili köfte, sulu köfte,fırın köfte, içli köfte ve daha niceleri…

Bir bisküviden harikalar yaratır o: Mozaik pasta tarifi

Mozaik Pasta Tarifi
Kainatın en kolay yapılan ama füzyon olsa bu kadar enfes olmayacak tatlısıdır mozaik pasta. Bu kadar kolay olmasına rağmen biz yapsak nostalji kokmayacağı için aynı tada ulaşamayız.


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates