Yoğurtlu Soğuk Çorba

Cuma, Aralık 19, 2014




Malzemeler
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 tutam taze nane
  • 1 buçuk su bardağı aşurelik buğday
  • 2 kilogram yoğurt
  • Tuz
Hazırlanışı
Yoğurtlu Soğuk Çorba tarifimize başlamadan önce 1 su bardağı kadar nohudumuzu geniş bir kaba alarak üzerine su dolduruyoruz. Hemen ardından 1 buçuk su bardağı kadar aşurelik buğdayımızı da ayrı bir kaba alarak buğdayımızın da üzerini geçecek kadar su ilave ederek bakliyatlarımızı bir gece suda bekletiyoruz.
Ertesi gün bir gece önceden suda beklettiğimiz nohudumuzu ve aşurelik buğdayımızın suyunu süzerek tekrardan yıkıyoruz. Daha sonra geniş bir tencerenin içerisine alarak bakliyatları haşlamaya bırakıyoruz. Yeterince haşlanarak yumuşayan nohudumuzun ve buğdayımızın fazla suyunu süzerek oda sıcaklığında soğumaya bırakıyoruz.
Bir yandan haşladığımız bakliyatlar soğurken diğer yandan yarım demet kadar taze nanemizi ayıklayarak yıkıyoruz. Temizlediğimiz taze nanemizin saplarını keserek ince ince kıyıyoruz. Daha sonra 2 kilogram kadar yoğurdumuzu mikser yardımı ile yaklaşık 10 dakika kadar karıştırıyoruz. Hazırladığımız yoğurdumuzun içerisine ince ince kıydığımız taze nanemizi ve 1 tatlı kaşığı kadar tuzumuzu ilave ederek yoğurdumuzu tekrardan karıştırıyoruz.
Son olarak daha önceden haşlayarak soğumaya bıraktığımız nohudumuzu ve aşurelik buğdayımızı da yoğurdumuzun içerisine alarak çorbamızı karıştırıyoruz. Hazırladığımız Yoğurtlu Soğuk Çorbamızı buzdolabında 4-5 saat kadar dinlendirdikten sonra çorba kâselerine alarak sunuma hazır hale getiriyoruz.
Afiyet olsun :)


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates