Yılbaşı Gecesi Eğlendirme Garantili 14 Efsane Ev Oyunu

Çarşamba, Aralık 31, 2014


ev-oyunlari-manset

Yılbaşı gecesini evde geçireceklere laflar hazırlamaya devam ediyoruz. Bu kez ağır konuşacağız, siper alın: Ev oyunları.
Bir kutu aracılığıyla, herhangi bir nesne olmadan ya da içki oyunları diye bildiğimiz 3 başlıktan efsane ev oyunlarını toparladık.
Bildiğiniz var, çok sevdiğiniz var, hiç duymadığınız var.
Buyursunlar.
Not: Yılbaşı akşamına uymayacak oyunları bilerek almadığımızı söylemekle birlikte buna rağmen unuttuğumuz ya da sizin ürettiğiniz oyunları yorum olarak bırakın lütfen.

Mümkünse birbiriyle yeni tanışan bir ekip olsun: ‘Ben hiç/asla’

glamour
Kuralları çok basittir. Herkes sırayla hayatı boyunca hiç yapmadığı bir şeyi söyler. Eğer söyleyen kişi dışında bu şeyi yapmış olan birileri varsa önlerindeki içkiden birer yudum alırlar. Örnekle anlatalım: X kişisi “Ben hayatımda hiç Paris’e gitmedim” der, daha önce Paris’e gitmiş olanlar içer. Oyun bütün ekip hep birlikte ‘bayılıncaya’ kadar devam eder.
Not: Herkesin özel hayatının ortaya çıkma ihtimali olduğu için çiftlerin oynamaması tavsiye olunur.

Bu oyunun kazananı yok: ‘Eğer …. derse’

badhairdays.net
How I Met Your Mother izleyenler hangi oyundan bahsetmiş olduğumuz anladılar bile. Ted’in öğrencileriyle birlikte, Robin programı sunarken her “but um” dediğinde içki içmesine sebebiyet veren oyundur. Bilmeyenlere özetleyelim: Televizyonda ya da arkadaş arasında belirli bir kelimeyi söylemesiyle ünlü olanın (eğer ekipten biri seçilirse çaktırmadan yapmak gerek) kelimesi işaretlenir. O kelime her söylendiğinde hep birlikte içilir.
Not: Robin’in bu oyunu fark ettikten sonra bilerek sürekli ‘but um’ demesinin sonuçları feci olmuştur.

20 yıllık dostunu tanırsın: Vampir – köylü – büyücü

imgarcade
8-10 kişilik bir ekiple oynanan 2 vampir, 1 büyücü ve geri kalanların köylü olduğu bir oyundur. 1 adet de hakem vardır. Konuşarak oynanır. Hakem dışında kimse vampirlerin, köylülerin ya da büyücünün kim olduğunu bilmez. Yalnızca vampirlere birbirinin kim olduğunu öğrenme izni verilir. Oyunun temeli vampirlerin köylüleri ya da köylülerin vampirleri öldürmesi üzerine kuruludur. Gündüz ve gece olmak üzere 2 etap vardır. Gündüz olduğunda köylüler 1 vampir öldürür. Hep birlikte yapılan konuşmalar sonucunda tahmin yürütülür ve bir kişi seçilir. Ölen kişi vampir mi köylü mü olduğunu öldükten sonra söyler. Gece olduğunda ise vampirler bir köylüyü öldürür. Büyücü, gece olduğunda hakeme kimin vampir olduğuna dair tahminini söyler, hakem de doğru olup olmadığını. Büyücü doğru tahmin ederse bu bilgiyi gündüz olduğunda köylülerle birlikte kullanacaktır. Ancak kesin bildiğini de söylememesi gerekir. Çünkü gece olduğunda kalan vampir direkt onu öldüecektir.
Not: Oyunun sonlarına doğru hayatta kalmak isteyen vampir arkadaşınızın, sizi gözünüzün yaşına bakmadan “Bu vampir diyerek” sattığına tanık olabilirsiniz, tartışmalar çıkabilir, ciddiye almayınız.

O hep oynanır: Sessiz sinema

hepfilmizleyelim
O bir klasik. Hepimizi büyüten, milyonlarca ailenin Pazar akşamı aktivitesi. O hep oynanır.

Herkes bilmez: ‘O Ses Salon’

metrosfer
Bu oyunu bilmiyor olmanız ya da bilmeden oynamış olmanız mümkün. Hemen anlatalım: O Ses Türkiye gibi yarışma programlarında televizyondaki jüri benzeri, yarışmacı gelmeden sırtınızı dönüyorsunuz. Yarışmacıyı dinlerken duyduğunuz sesle doğru orantılı, yüzünüzü görmeden ‘dönüyor’ ya da dönmüyorsunuz. Tabii oyunun herhangi bir kazananı ya da sonucu olmuyor. Eğlenmeniz dışında.

Hatırlayanlara tebessüm geldi bile: ‘Değiştir’

travelfreak
Evet, birçoğumuzun çocukluk ya da gençlik zamanına denk gelen, Mehmet Ali Erbil’in sunduğu yarışmadan bahsediyoruz. Hatırlamayanlar için anlatalım: Şarkı söylerken bir hakemin, size belirli aralıklarla ‘değiştir’ komutu vererek diğer şarkıya geçmeniz üzerine kurulu bir oyundur. Oldukça kolay gibi görünse de 1-2 saniyede diğer şarkıya geçmek 4-5 şarkıdan sonra her assolistin harcı değildir.

Yalnızca oynanarak öğrenilen oyun: ‘Sayko’

fansshare
Sayko, ebenin oyunun kurallarını bilmesi/tahmin etmesi üzerine kurulu bir oyundur. Genelde daha önce hiç oynamamış birinin ebe olması makbuldur. Bu sebepten oynayarak öğrenin dostlar, en azından biz eğlencenizi elinizden almayalım :)

Kendine güvenen şöyle gelsin: ‘Apti’

8 tracks
Üstünde shot bardakları olan bir masanın etrafına toplanılır ve bir deste kağıt alınır. Oynayacak herkesin önüne 3-4 adet kağıt açılır. Sonra geri kalan deste, papatya falı tadında “İçiyor-içiriyor” şeklinde açılır. Eğer ortaya açılan kağıt, kişinin önündeki kağıtla aynıysa ve ‘içiriyor’ olarak geldiyse, aynı kağıdı olan herkes önündeki shot bardağına alkol doldurup içer. Eğer ‘içiriyor’ olarak geldiyse, istediği birine shot atma cezası verir. Oyun siz isteyene ya da bayılana kadar devam eder.
Not: Uzun süreli oynamak isteyenlerin yüksek alkollü içkiyle oynamamaları önemle duyrulur.

Nice genç heba oldu: Quarters

collegeblender
Yuvarlak bir masa etrafına toplanılır. Bir adet ortaya, kişi sayısı kadar bira da masanın etrafına dizilir. Amaç, bozuk parayı masadan sektirerek diğerlerinin bardağına sokmaktır. Bozuk para bardağına giren kişi bardağını fondip etmek suretiyle içmek zorundadır. Eğer bozuk para ortadaki biraya düşerse herkes bardağındakini içer.

Hala güzel: Tabu

tukenmedenalin
Bileni çok ama anlatalım: Yasaklı kelimeleri kullanmadan hedef kelimenin anlatılmaya çalışıldığı oyundur. Uzun süre beraber oynayan arkadaşların kelimeye ulaşırken gittikleri yol, güldürebilir, sinirlendirebilir. Belirli bir süre güncellenmediği takdirde sıkıcı hale gelebilse de eğlenceli oyundur.

Tabu’nun resimlisi diye de bilinir: Pictionary

toysrus
Başlıktan da anlayabileceğiniz üzere hedef kelimenin çizilerek anlatıldığı oyundur. Temel mantığı bu açıdan tabu’ya benzer. Hatta daha sonra tabu’ya da böyle bir güncelleme gelmiştir. Eğer oynanan ekipte çizim konusunda gerçekten yerlerde birileri varsa epey eğlenceli bir hal alabilir.

Kazanmak için 3 ay kitap okuyan var: Scrabble

driverlayer
En basit ifadeyle karelerden oluşan bir alanın üstüne yan yana harf dizme oyunudur. Bazı harfleri kullanarak oluşturulan kelimeler daha çok puan kazandırır. Kelime haznesi daha geniş olan çoğu zaman avantajlı olsa da oyun stratejisi de çok önemlidir.

Demesek olmazdı: Monopoly

glodealer
Bitmemesiyle ünlüdür. Kabaca emlak oyunu diye ifade edilir ama genel hatlarıyla ticaret oyunudur. Otel, restoran, otobüs hattı ve hatta semt alabilir ve satabilirsiniz. Neredeyse ülke olmaya giden bir yolu vardır.

Geçmişten gelen bonus: Şişe çevirmece

t24
O bir efsanedir. ‘Doğruluk mu cesaret mi?’ adıyla da bilinir. Bilenlerin bilmeyenlere anlatması rica olunur.


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates