Özel Günler İçin İstanbul’daki En Romantik 9 Mekan

Cuma, Aralık 26, 2014

gurmerehberi - ferahfeza romantik akşam yemeği


Bu listemiz sevgilisini allayıp pullayıp pamuklara saranlara, her daim romantik takılanlara gelsin.
Yıl dönümleri, evlilik teklifleri, ilk buluşmalar, kutlamalar ya da romantizmin dibine vurduğunuz günler için gidebileceğiniz mekanları derledik. Bunu yaparken de manzaradan ödün vermedik. İşte İstanbul’u ayağınızın altına aldırtan romantik mekanlar.

Gecenin renginde: Lacivert

incentiveistanbul - lacivert romantik akşam yemeği
İstanbul’da romantizm, baş başa yemek, evlilik teklifi, yıl dönümü deyince akla gelen ilk yerlerden. Köprü altındaki denize sıfır konumuyla romantik olmayan birini bile dize getirir cinsten. Bir de sizi Rumeli Hisarı’nda alıp karşıya geçiren tekne yok mu? Sizi özel hissettirecek anların başında geliyor. Sonrası ise bir şölen. Kendini her zaman yenileyen bir menüye sahip ama Akdeniz ve Türk mutfağı ağırlıkta.
Akşamın ilerleyen saatlerinde “teknede, köprüye lazer ile yansıtılan evlilik teklifleri, sevinç çığlıkları, seni seviyorumlar” duyup görmeniz olası, şaşırmayın!
Lacivert adres: Anadolu Hisarı Mah., Körfez Caddesi No:57, İstanbul


Hem dünya hem Akdeniz’de: Vogue

kadininfarki - vogue romantik akşam yemeği
Vogue, denize sıfır olmasa da romantik çiftlerin başını döndürecek bir manzaraya sahip. Bir yanda tarihi yarımada diğer yanda boğaz. Mest olmayan biri varsa onun duygularından şüphe ederim!
Sandalyeler, aydınlatmalar, duvardaki tablolar, kadehler… Her yerden kalite akıyor. Buranın atmosferi yıl dönümleri ve evlilik teklifleri için birebir.
Menüde ise Akdeniz ve dünya mutfağından seçenekler var. Ama bizim tercihimiz sushi. Çünkü burada 70 çeşitten fazla sushi yapılıyor. Buralara kadar gelmişken yememek olmaz.
Vogue adres: Akaretler Spor Cad. No: 92 BJK Plaza, Beşiktaş, İstanbul


Her an romantizmde: Sunset

sunset grill bar romantik akşam yemeği
Gönül ister sevgiliyle romantik dakikalar yaşayalım, gelecek hakkında planlar yapalım… Ama burada ne mümkün! Mekan öyle bir tepedeki hem yeşile hem maviye doymak için sevgiliniz yerine manzara ile bütünleşiyorsunuz.
Ne yenir diye sorarsanız; ben buradaki karideslerin üstüne başka bir yer tanımıyorum! Bunun dışında makarna, risotto, fırınlanmış ördek, fesleğenli patates püresi ve kırmızı şarap sos ile servis edilen Sunset Fillet tercih edilenler arasında.
Servis harika, ne “hemen ye kalk git” der gibi hızlı ne de miden kazınacak kadar yavaş. Yemek sonrası ikramları da pek şahane.
Sunset adres: Adnan Saygun Caddesi Yol Sokak No. 2 Ulus Parkı Ulus, İstanbul


En leziz yerde: FerahFeza

gurmerehberi - ferahfeza romantik akşam yemeği
Her ne kadar Karaköy’de sokakta oturmaya alışsak da, şıkır şıkır giyinip romantik bir akşam yemeğine gitmeyi de iyi biliriz. FerahFeza da Karaköy’de bu isteğimizi gerçekleştirebileceğimiz nadir yerlerden biri. Yüksek tavan, açık mutfak, duvarlardaki aynalar, adına yakışır bir şekilde mekanı ferah kılmış.
Fıstıklı somon, humuslu karides, trüf mantarlı köz patlıcan, deniz tarağı risotto mekanda en çok tercih edilen yemekler arasında.
Romantik bir akşam yemeği için Rumelihisarı, Kuruçeşme gibi boğaz kenarındaki mekanlara gitmek gözünüzde büyüyorsa daha merkezde olan bu mekana gidebilirsiniz.
FerahFeza adres: Kemankeş Caddesi 31, Karaköy, İstanbul


Kutlama yemeğinde: Duble Meze Bar

duble meze bar romantik akşam yemeği
Alıştık Boğaz manzarasına tabii gözümüz Haliç’i görmez oldu. Boğaz kadar iç açıcı değil, kabulümüz. Ama eğer Duble Meze Bar’daysanız Haliç’e bile farklı gözle bakacaksınız, mezelere de öyle. Kendileri için meze kültürünün modern temsilcisi diyorlar.
Palazzo Donizetti Hotel’in terasında yerini alan mekanda, soğuk sıcak olmak üzere 40’a yakın meze çeşidi var. Zengin bir de şarap menüsü var.
Belki evlilik teklifi değil, ama güzel bir akşam yemeği, bir kutlama yemeği için önceliğiniz burası olabilir.
Duble Meze Bar adres: Meşrutiyet Caddesi No:85 Palazzo Donizetti Kat:7 Pera, İstanbul


Fransa renginde: Fumée
oldmag - fumee restaurant romantik akşam yemeği
Kendisi bu yıl yeni katıldı aramıza ama açılmasıyla herkesi kendine bir de manzarasına bağladı tabii. Kuruçeşme’de pazar kahvaltılarının vazgeçilmezi olan Aşşk Kahve’nin hemen üstünde yer alıyor.
Sadece manzarasıyla değil yemekleriyle de fark yaratan mekanda mevsime göre değişen seçenekler var; ızgara ahtapot, kestaneli siyah pirinç, ızgara bebek kalamar, ördek confit, erikli kuzu, füme somon…
Geniş bir de şarap kavına sahip. Romantik gecenize peynir-şarap ikilisini de dahil edebilirsiniz.
Fumée adres: Muallim Naci Cad. No:64/D Kuruçeşme, İstanbul


Goethe’nin üstünde: Litera

taksimmekan - litera romantik akşam yemeği
Bu mekanımız “romantik olsun ama uygun da olsun” diyen arkadaşlarımız için. Fiyatlar uygun ama menünün de manzaranın da diğerlerinden aşağı kalır yanı yok. Yine müthiş bir tarihi yarımada ve boğaz manzarasına sahip.
Menüde ise Fransa’dan, Japonya’dan, Almanya’dan, Yunanistan’dan gelen lezzetler barındırıyor. Enginarlı tavuk, bonfile şövalye, mantarlı filletmignon favoriler arasında.
Galatasaray Lisesi’nin Tophane’ye inen yokuşundan inerken sağınızda Goethe Enstitüsü’nü göreceksiniz. İşte mekan onun en üst katında yer alıyor. Listeye eklemekte fayda var.
Litera adres: Yeni Çarşı Cad. No:32 Beyoğlu, İstanbul


Uzun zamandır kalbimizde: Mia Mensa

gurmerehberi - mia mensa romantik akşam yemeği
Romantizm deyince akla gelen birkaç ülkeden biridir İtalya. Roma’nın ara sokaklarında karşınıza yine hangi tarihi eserin çıkacağını bilmeden yürüyemiyor, Venedik’te gondolla rengarenk evlerin arasında turlayamıyor, Siena’nın o bohem binalarına bakamıyor olabilirsiniz! Ama bu demek olmuyor ki İtalyan lezzetlerini keşfedemezsiniz. Bu konuda Boğaz’dan gelen bir esinti bize aracı oluyor: Mia Mensa.
1994 yılından beri klasikleşmiş İtalyan lezzetlerini bizimle buluşturan mekan, Kuruçeşme’de denize nazır. Hem büyük bahçesi hem de iç mekanı yaz kış açık. Pizza vitello ve dört peynirli pizza, limon soslu dil balığı favorilerden birkaçı. Tatlıda ise tiramisu ve volcano diyoruz, başka bir şey demiyoruz!
Mia Mensa adres: Kuruçeşme Mh., Muallim Naci Caddesi No:64, Beşiktaş, İstanbul


Anadolu’nun içinde: Raika

eatlovesavor - raika romantik akşam yemeği
The Marmara’nın 20. katında. Bu manzaraya karşı ne desem boş. Sözlerim inanın kifayetsiz kalır. Zirve! Başka bir açıklaması olmaz herhalde. Gökyüzü, boğaz ve şehrin ışıltıları ayağınızın altında.
Menü ise Anadolu mutfağı ama bildiğiniz gibi değil! Yöresel tatlarımıza yenilikçi ve yaratıcı bir yorum katmışlar. Hünkârbeğendi, kuzu kol tandır, dana kaburga, külbastı bunlardan birkaçı.
Romantik ve heyecan dolu bir akşam yemeği için gidilesi ilk adreslerden. Burada sevgiliyle tatlı çay keyfi yapsanız bile o dakikaların kıymeti büyük.
Raika adres: The Marmara Taksim Kat: 20 Taksim, İstanbul


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates