Kışın Mucize Sebzesi Kerevizin Faydaları Nelerdir?

Pazar, Aralık 28, 2014


eatandrelish - kerevizin faydaları nelerdir


Kışın mucizevi ve lezzetli, fakat bir o kadar da az tüketilen sebzesi kerevizin, düşük kalorili olmasının yanında birçok faydası da var.

Çocukların yememek için köşe bucak kaçtığı korkulu rüyaları kereviz, kendisine özgü tadı ve aroması ile aslında bir vitamin deposu. Maydanoz ve rezene ile aynı aileden olan kereviz aynı zamanda düşük kalorili olması sebebi ile diyetlerde tercih edilen sağlıklı bir sebze. 100 gramında 16 kalori olan bu sebzenin içeriğinde A, C, E ve K vitamini, protein, fosfor, potasyum, demir, kalsiyum bulunuyor ve antioksidan özelliği taşıyor.
Bu kadar özel bir sebze olan ve aslında dolaplarımızda bol bol bulunması gereken kerevizin faydaları nelerdir ve hangi hastalıklara iyi gelir?

Kerevizin faydaları nelerdir?

gardentowok - kerevizin yararları nelerdir
Kerevizin birçok rahatsızlığa iyi geldiği biliniyor. Kereviz, tansiyonu düşürmeye yardımcı olması ile sinirleri yatıştırır. İdrar döktürücüdür. Kerevizin suyunu içtiğiniz takdirde içindeki bileşenler, vücudun kaybettiği suyun hızlı bir şekilde kazanılmasını sağlar. Bu faydası ile sporcular ve doğada efor harcayan gezginler için alternatif bir içecek olabilir. Ayrıca kanı temizleyerek mikrobik birçok rahatsızlığa karşı korunmanızı sağlar. Doğal antioksidandır. Böbrek kumu ve taşlarının dökülmesine yardımcı olur.
Ayrıca şeker ve romatizma gibi hastalıklara iyi gelir. Düzenli tüketildiğinde bedeni güçlendirir ve aktif bir cinsel yaşam sağlar. Tükürük salgısını ve mide suyunu arttırır. Bu hazmın kolaylaşmasını sağlar. Böylece sindirim sistemini rahatlatır. Bağırsak hareketlerine fayda sağlar. Hazmın kolaylaşması ve sindirim sisteminin rahatlamasının bir etkisi olarak iştah açıcı özelliği vardır. Uykusuzluğa ve uykusuzluğun getirdiği sorunların giderilmesine fayda sağlar.

Sağlıklı bir yaşam için kereviz

mikksmessages - kereviz neye iyi gelir
Sağlık için birçok faydası olan ve kalorisi düşük bu yiyeceği, kış aylarında mutfağınızdan eksik etmeyin. Çoğu insanın mesafeli yaklaştığı kerevizi, nadir de olsa çiğ tüketenler de var. Sanıyoruz ki bu, kerevizin kokusunu sevip sevmemeye yönelik bir tercih. Bu yüzden de eğer kerevizin kokusunu sevmiyorsanız ya da çocuklarınız sevmiyorsa farklı yöntemler deneyerek kerevizin kokusunu yok edip farklı şekillerde sunumlar yapabilirsiniz.
Kerevizi mevsiminde ve düzenli tükettiğiniz takdirde birçok hastalığın önüne geçebilirsiniz. Ancak her yiyecek gibi kerevizin de aşırı tüketiminde birtakım sakıncalar görülebilir. Bu yüzden de herhangi bir rahatsızlık durumunda doktorunuza danıştıktan sonra kerevizin mucizelerinden yararlanarak sağlıklı bir yaşam sürdürebilirsiniz.


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates