Klasik Kahvaltının Dışına Çıkan İstanbul’daki En İyi 8 Kahvaltı Mekanı

Cumartesi, Aralık 27, 2014


foursquare - ny-ist - istanbul kahvaltı mekanları
Birçoğumuzun en sevdiği öğündür kendisi. Hafta sonuna gelinmeden kollar sıvanır, hafta içi bilgisayar başında mekan aranır. Bu derdinize azcık derman olalım istedik ve fark yaratan kahvaltı mekanlarını sizin için derledik.
Peki İstanbul’da yaşayanlar için mutlulukla bir ilgisi olan kahvaltıyı yapabilecekleri en iyi mekanlar neresidir? İstanbul kahvaltı mekanları nerededir ve hangi kahvaltılıkları tercih edilmelidir?
Sizi daha fazla merak ettirmeden İstanbul’un 8 güzel kahvaltı mekanını sıralayalım ve siz de ajandanızda hepsini tek tek gezmek için yer açın. Çünkü güne ne kadar iyi başlarsanız o kadar güzel gider.

Doğu ve Batı’nın kesişimi: Moda Van Kahvaltı Evi

foursquare - moda van kahvaltı evi - istanbul kahvaltı mekanlarıÖnünde kuyruklar oluşturduğumuz, dakikalarca o masa boşalsın diye kötü bakışlarımızla oturanları yemeğinden ettiğimiz, oturduktan sonra da hunharca yediğimiz yerdir burası.
Herhalde dünyadaki en geniş kahvaltı sofrasıdır. Nişantaşı, Cihangir dışında favorim Moda’daki Van Kahvaltı Evi. Bahçesi oldukça geniş ve yeşil. Moda sahiline de epey bir yakın.
Otlu peynirinden murtuğasına, cacığından kaymağına, tayinli pekmezinden çemenine kadar her şeyi silip süpürebilirsiniz.
Moda Van Kahvaltı Evi adres: Moda Cad. No: 163/A Moda, Kadıköy, İstanbul

Sadelikle lezzetin birleşimi: Naif

Fotoğraf: Müjde Çarpraz
İçinizi titreten şu soğuk günler de kim Bodrum’u, Alaçatı’yı hayal etmez ki? İşte Naif, Karaköy’ün beton griler apartmanlarından sizleri alıp Ege’nin mavisine götürüyor.
Bergama tulum peyniri, Ezine klasik beyaz peynir, çeçil peyniri, Edremit siyah zeytin, taze kuru meyveler, ev yapmı reçeller, çılbır, pişi kahvaltıda yiyebileceğiniz lezzetli ve doğal seçeneklerden.
Menü mevsime göre değişiyor ve ürünlerinde çoğu kaynağına yakın yerlerden getirtiliyor. Bu sebeple içler rahat gönüller ferah olsun!
Naif adres: Mumhane Cad. No:52 Karaköy, İstanbul

Hem kahvaltı hem brunch: OPS

uplifers - ops karaköy - istanbul kahvaltı mekanları
Karaköy’ün en eskilerinde sayılır. Tasarımıyla bize içler çektirmiş, her bir dekora bakıp “evim olunca bundan alacağım” dedirtmiş bir mekan kendisi. İçki ruhsatını kapan nadir yerlerden biri olduğu için öğlen akşam her daim doludur.
Bir de hafta sonuysa eğer tam festival havasında ama OPS dendiği zaman Arnavut Kahvaltısı hemen akla düşüyor. Nasıl olduysa mekan ve bu kahvaltı aynı anda anılıyor. İçinde eski kaşar, örgü peyniri, Arnavut Salatası, kuru et ve kesik biber olan bu kahvaltı tabağı epey bir doyurucu.
Özellikle Pazar sabahları uzun yürüyüşler sonrası, buraya gelinip kahvaltı yapmanın değeri paha biçilemez.
OPS adres: Beyoğlu, Mumhane Cad. 45/B, İstanbul

Organik ve vintage: Privato

fotoğraf: çağla gillis - privato - istanbul kahvaltı mekanları
Burası Tünel’den Galata’ya inerken sağda kalıyor. Hafta sonu yer bulmak adeta imkansız. Dakikalarca birinin kalkmasını beklemelisiniz. Ama o boşa geçen dakikalar burada yapacağınız kahvaltıya değer. Bir kere her şeyi kendileri yapıyorlar, her şey organik. Mesela bir reçelleri var şekerden yoksun. Yerken sanki meyvenin kendisini yiyormuş gibi hissedebilirsiniz.
Reçeller dışında acı biberli çökelek peynir, acuka, Gürcü pancake’i favorilerimizden.
Mekanın dantel masa örtüleri, vintage tabak fincanları sizi eski götürmeye niyetli.
Privato adres: Şahkulu Mh., Galip Dede Caddesi No:3, 34420 Şişhane Beyoğlu, İstanbul

İdil, Pati ve Eggs Benedict: Nar Dükkan

foursquare - nar dükkan - istanbul kahvaltı mekanları

Karaköy’de kahvaltı denilince akla bir Gakkı bir de Nar gelir. Mum’s’un pazar açık büfe kahvaltısını da unutmayalım! Nar’da tek bir kahvaltı çeşidi yok. Listemize girme sebebi de bundan.

Son zamanlarda çok Fransız filmi izleyip Parisyenli gibi takılmak istiyorsanız “İdil Paris’te”yi, “Bir New Yorklu’dan ne farkım var a dostlar” diyorsanız Pati New York’tayı tercih edebilirsiniz. Instagram’da her kullanıcının en az bir kez paylaşacağı Eggs Benedict ise burada yapılan olağanüstü lezzetlerden! Deneyiniz.
Nar Dükkan adres: Kemankeş Mah. Ali Paşa Değirmeni Sok. No: 22, Karaköy, İstanbul

Köprü görevinde: NY-İST

foursquare - ny-ist - istanbul kahvaltı mekanları
Bu mekana daha önce pancake yiyebileceğiniz mekanlarda da yer vermiştik. Kalbinin bir yarısını New York’ta bırakıp İstanbul’a taşınan bir çift tarafından açılıyor. Suzan Kardeş’in herkese keyifli dakikalar yaşattığı mekan Zarifi’nin hemen karşısında. Mekan küçük ama iyi dekore edilmiş. Az da olsa New York’ta hissedebilelim diye kocaman Özgürlük Heykeli’ni koymuşlar. Duvarlarda da canım Boğaz Köprüsü’nün görüntüleri var.
Anlayacağınız New York ve İstanbul’u iyice sentezlemişler. Bu menüye de yansımış tabii. Bizce buraya kadar gelmişken yerel tatlardan yemek olmaz. İçinde bagel ve hash brown olan Amerikan Kahvaltı Tabağı’nı tek geçeriz.
NY-IST adres: Katip Mustafa Celebi Mah. Çukurlu Çeşme Sokak No:10 33443 Beyoğlu, İstanbul

Yoksa siz hala: Gakkı

foursquare - gakkı karaköy - istanbul kahvaltı mekanları
Peynir, zeytin, reçel, kaymak vs gibi klasik kahvaltının dışına çıkan bir mekan da Gakkı’dır. Kendisi yumurtalı ekmeğiyle, pişisiyle, hıçın ve reyhanlı sigara böreği ile fark yaratmıştır. Bir de pancake’i ile tabii. Zişan’ın yaptığı yemekler anne eli değmiş gibi. Oldukça sıcak ve samimi bir ortam var. Hafta sonu hafta içi demeden gidilir, afiyetle yenilir!
Gakkı adres: Kemankeş Mah. Kılıç Ali Paşa Mescidi Sok. 10-B Beyoğlu, İstanbul

Türkiye’nin haritası: Predio Kahvaltı Evi

foursquare - predio cafe - istanbul kahvaltı mekanları
Bir nevi Nar gibi. Ama öyle yurt dışına açılmamışlar. Van Kahvaltısı, Karadeniz Kahvaltısı, Diyabakır Kahvaltısı, Ege ve İç Anadolu Kahvaltısı gibi adeta Türkiye’de bir tur atmanızı sağlayacak seçenekleri var. Benim favorim zeytinyağına ve kekiğe doyamayacağınız Akdeniz Kahvaltısı. Ama mıhlamadan vazgeçemeyenlere Karadeniz Kahvaltısı’nı da öneririz.
Cihangir’de yer alan bu mekan dilinizi damağınıza yapıştıracak cinsten. Daha önce kahvaltı adına bu kadar seçeneği bir arada görmediyseniz, denemekte fayda var.
Predio Kahvaltı Evi adres: Kılıç Alipaşa Mah. Akarsu Yokuşu Nur Apt. No : 41/a, 34433 Beyoğlu, İstanbul

Pek tatlı, çok tatlı: Datlı Maya

hulyamutfakta - datlı maya - istanbul kahvaltı mekanları
Datlı Maya’yı pastörize ve rafine edilmiş gıdalara mesafeli duruşuyla tanıdık. Çok Datlı olduğu için de çok sevdik. Firüzağa kahvesinin hemen karşısında yer alan mekanda dillere destan bir kahvaltı menüleri var. Hafta içi ve hafta sonu iki ayrı menü sunuyorlar. Bergama tulumu, Antakya zahteri, Kazdağı yörüğünün dağ keçisi peyniri, Malatya dut pekmezi, Gemlik siyah zeytini, kurutulmuş domatesi hafta içi yiyebileceğiniz kahvaltı çeşitlerinden.
Hafta sonuna gelirsek: ekşi maya buğday ekmeği, muhammara, humus, taze yeşillikler, turp, ev müslisi…
Açıkçası saymakla bitiremeyeceğimiz ürünleri var. Bu kendisi küçük iddiası büyük mekan kahvaltı için biçilmiş kaftan!
Datlı Maya adres: Firuzağa Mah., Türkgücü Cad. 59/A, Cihangir
Unuttuklarımız, sizin tavsiye ettikleriniz varsa bizi bilgilendirmeyi sakın unutmayın. :)


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates