JÜLYEN USULÜ NEDİR ?

Perşembe, Aralık 18, 2014

Jülyen Usulü Nedir

Şık restoranların menülerinde jülyen et, jülyen, tavuk, jülyen salata diye sıkça kullanılan terimlere rastlanır. Peki, Jülyen Usulü nedir ve genelde hangi gıdalarda daha çok uygulanır bu yöntem.
Kırmızı et ve beyaz etin yaklaşık olarak 8-10 cm uzunluğunda kesilip kibrit çöpü kalınlığında doğranma şekline Jülyen Usulü denir. Aynı şekilde sebzelerin ve meyvelerinde ince uzun bir şekilde doğranmasıdırJülyen Usulü. Özellikle bazı sebzelerin ve meyvelerin sert olmasından dolayı jülyen aparatlarının kullanılması gerekebilir. Keskin Jülyen aparatlarıyla doğranan sebzeler ve meyveler bıçak ile kesilenden daha şık duracaktır.
Peki, neden Jülyen Usulü? Jülyen usulu doğranan sebzeler renkli ve ince uzun olmasından dolayı şık bir görüntü katacağından yemeği daha eğlenceli kılacaktır.


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates