İYİ BİR EV SAHİBİ NASIL OLMALI ?

Cumartesi, Aralık 20, 2014

İyi Bir Ev Sahibi Nasıl Olmalıdır?
İyi bir ev sahibi olmak için bazı ipuçlarına ihtiyacınız olabilir…
Hazırlanan yemek masasına konuklar oturduğu zaman kimse bardağının doldurulmasını istememelidir. Boşalan bardakları ev sahibi takip ederek doldurmalıdır.
Masada mum kullanılarak karanlık bir ortam yaratmaktan kaçınılmalıdır. Ayrıca masaya konumlanan büyük bir çiçek ile misafirlerin görüş açısı daraltılmamalıdır. Masaya kokulu mum koymaktan kaçınılmalıdır. Aksi takdirde kokulu mumlar yemeğe davetli misafirlerin iştahını kapatabilen bir etki yaratabilir.
Servis edilen yemekler tabakta üst üste gelecek şekilde olmamalıdır. Bu durum hiç hoş olmayan görüntülere neden olabilir. Servis edilen yiyecekler tabağın farklı alanlarına yerleştirilmelidir. Şayet servis edilecek yemekler tabağa sığmıyorsa farklı bir tabakla servis edilmelidir. Yemek masasında her davetliye küçük bir ek tabak koyulmalıdır.
Ev sahibi daima misafirlerine ikinci bir servis alıp almayacaklarını sormalıdır. Bu bir kuraldır ve görgü kuralı olarak tanımlanmaktadır.
Tatlı servisine geçmeden önce masada bulunan ve önceki yiyeceklere ait olan her şey kaldırılmalı, şarap bardağı, baharatlıklar, tuzluk ve sos tabaklarının toplanması gerekmektedir.
İyi bir misafir olmak için;
Eğer kişi Özel bir diyet yapıyorsa ve özel bir yemeğe davet edilmişse bu durum önceden ev sahibi söylenmelidir. Bu şekilde tabakta yenilmeyen yiyecekler kalmamış olur.
Misafir masaya oturur oturmaz peçetesini kucağına sermelidir. Eğer masadan kalkmayı gerektirecek bir durum olmuşsa peçete yemek tabağının sol tarafına bırakılmalıdır. Peçete kesinlikle sandalye üzerine bırakılmamalıdır.
Yemek servisini misafir kendi yapıyorsa tabağını fazla doldurmaktan kaçınmalıdır. Yemek hakkında yapılacak olan iltifatlarda da fazla abartıya kaçılmamalıdır.
Misafir şarap bardağını kenarından değil sapından tutarak kullanmalıdır. Ayrıca bardağın üzerine parmak izi ve dudak izi bırakmamaya özen gösterilmelidir. Bardakta leke fark edilmiş ise kişi kibar bir şekilde peçete ile lekeyi temizlemelidir.
Yemek bittikten sonra asla yemek tabağı itilmemelidir. Ev sahibinin tabağı alması beklenmelidir.
Yemek masasında dikkat daima ev sahibi ve diğer konuklarda olmalıdır. İki ayakta yere basmalı asla bacak bacak üstüne atılmamalıdır. Ayrıca çatal ve bıçakla oynamak ta ev sahibine ve diğer konuklara karşı saygısızlık olarak algılanabilmektedir…


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates