İstanbul’da Renk Renk Macaron Yiyebileceğiniz 9 Mekan

Çarşamba, Aralık 24, 2014


istanbul-macaron

Son zamanların en meşhur tatlıları, beş çaylarında masamızdan eksik etmediğimiz, Instagram’ın vazgeçilmezleri bir cupcake iki macaron.

İstanbul’un en iyi cupcake yapan mekanlarını daha önce listelemiştim. Şimdi sıra macaronlarda. Hemen hemen her pastanede bulabileceğiniz macaronların en iyi adreslerini sizin için seçtim. İstanbul’da macaron nerede yenir, hepsini öğrenelim.

Güzelliği Fransa’dandır: Ladurée

laduree istanbul'daki macaron adresleri
Dünyada macaron denilince tek geçilen adres Ladurée! “Paris’te gidilecek mekanlar” arasında mutlaka Laduree’un ismi vardır. Ama sizin bu lezzetli ve rengarenk macaronları yemek için ta oralara kadar gitmenize gerek yok. Nişantaşı’na kadar gelmeniz yeterli. Mekanın tasarımı o kadar iyi ki Woody Allen, Midnight in Paris filminin bir sahnesini burada çekse yeriydi. Sizi 2014’ten alıp 1920’lere götürüyor.
Fincan, tabak takımları deseniz ayrı bir güzel. Fotoğraf çekmekten yemeye geçmek ne mümkün. Mekan bu kadar ünlü, içi bu kadar şık, macaronları da bu kadar lezzetli olursa fiyatı da bir hayli tuzlu oluyor. Ama limonlu, gül yapraklı, fıstıklı, marshmallowlu macaronlarının üstüne tanımıyoruz.
Laduree adres: Abdi İpekçi Cad. No: 5/1 Nişantaşı, İstanbul

Patlaması lezzetindendir: Pim Patisserie

fotoğraf: çağla gillis - pim istanbul'daki macaron adresleri
Karaköy’ün son bombalarından biridir kendisi. Turkuaz ve sarı renkleriyle küçücük tatlı bir mekan. Açıldıkları ilk günden bu yana sokağın en yaramaz en hareketli çocuğu oldu.
Patisserie bölümü oldukça geniş. Rocher, cheesecake, brownie, tiramisu, petit four tabağı… Bir de yerken “ımmm” sesi çıkarmaktan kendimizi alamadığımız güllü macaron pastaları var. Yanına bir de Petra’nın kahvelerinden söylediniz mi oohhh sizden güzeli yok.
Pim adres: Kemankeş Caddesi No / 18 Karaköy, İstanbul

Naifliği hanımlığındandır: Mrs. Cupcake

facebook - mrs cupcake macaronları
Bakmayın adına, cupcakeleri kadar macaronları da lezzet ötesidir, bir “wow”dur hatta. Öyle üç dört çeşit de değil hem. Banana macaron, cookie macaron, lavender macaron, coconut macaron, mango macaron 15’e yakın çeşitten favorimiz olanlar. Mekan doğum günlerinin, düğünlerin, partilerin müdavimi olmuş durumda. Caddebostan, Trump Towers, İstinyepark, Kanyon Mrs. Cupcake’e ulaşabileceğiniz adresler.
Mrs. Cupcake adres: İskele Sokak Seref Apt. No:15 Caddebostan – Istanbul


Mükemmelliği kendiliğindendir: Fauchon
cemkarakus - fauchon macarınları
Fransa’nın en lüks mekanlarından birindeyiz yine. Tabii bize özgü lezzetler ile biraz dönüşüme uğramış şekilde. Acıbadem’de yer alan mekan, hem limonlu tavuk, kuzu incik gibi yemekleriyle hem de tatlılarıyla almış başını yürümüş.
Güllü, vanilyalı, ahududulu gibi akıllara durgunluk veren macaronları var. Deneyiniz.
Fauchon adres: Akasya Acıbadem (Çeçen Sok. Acıbadem), İstanbul

Paris’in orta yerindendir: La Vie En Rose

gurmerehberi - la vie en rose macaronları
Tiramisu deyince aklımıza nasıl İtalya geliyorsa macaronda da Fransa geliyor doğal olarak. Yeniköy’deki bu mekanımız adından anlayacağınız gibi Fransız tarzda tasarlanmış.
Genelde kahvaltı ve tatlı için tercih ettiğimiz mekan doğum günü, baby shower gibi etkinliklere de açık. Rengarenk macaronları da Laduree kadar lezzetli. Daha çok soft renklerden oluşan macaronlar sizi masal diyarında hissettirecek türden.
La Vie En Rose adres: Köybaşı Caddesi No:80 Yeniköy, İstanbul

Lezzeti otantikliğindendir: Divan
keyf-iyasam - divan macaronları
Bu macaronlar Ladurée’ninkiyle aşık atacak cinsten. Hem daha da ucuz. Özellikle birine kutu kutu rengarenk macaron hediye etmek istiyorsanız tercihiniz burası olmalı. Hazır yeni yıl da yaklaşıyorken bu önerimize kulak verin.
Frambuaz, şokola, fıstık, passion fruit, gül, karamel, Türk kahvesi, vanilya burada bulabileceğiniz macaronların sadece birkaçı. Fransa’nın macaron tarifine sadık kalan ama bununla yetinmeyip bizim otantik tatlarımızı da macaronun içine dahil eden Divan bizden on numara beş yıldız alıyor.
Dayanılmazlığı menekşedendir: Beyaz Fırın
foursquare - beyaz fırın macaronları
Beyaz Fırın bu işi 2000’li yılların başından beri layıkıyla yerine getiriyor. Bayram, yeni yıl, baby shower, nikahların adeta vazgeçilmezi oldu. Erkek çocuk mu doğdu? Hoopp koyuyor mavi renkteki macaronları, bir de o renge uygun kutuları var tabii.
En çok tercih edilen macaronları menekşe. Bunun yanında çikolata, vanilya, kestane gibi seçenekler de var.
Eğer birine hediye edecekseniz 6, 10, 20, hatta daha da abartıp 42’li kutudan alabilirsiniz.
Beyaz Fırın adres: Suadiye Park Eğlence Merkezi, Plaj Yolu Sok. No: 19, İstanbul

Klasikliği geçmişindendir: Baylan Pastanesi

flickr - baylan pastanesi macaronları
Şimdi geldik İstanbul’un en eski pastanelerinden birine. Her ne kadar biz onu Kup Griye, Trüf, Adisababa gibi klasikleşmiş lezzetlerinden tanısak da macaronda da fark yarattığını rahatlıkla söyleyebiliriz.
Öğle saatlerinde çay eşliğinde gidip keyif yapabileceğiniz bu mekanda çikolata, fıstık, limon, frambuaz, portakal, kahve, vanilya, karamel gibi sekiz tattan oluşan macaronlarını yiyebilirsiniz.
Baylan Pastanesi adres: Muvakkithane Cad. No: 9/A Kadıköy, İstanbul

Cümbüşü rengindendir: Zamane Kahvesi

zamaneonline - zamane kahvesi macaronları
Uzun soluklu sohbetlerin vazgeçilmez adresi olan bu mekan, geleneksel kahve kültürünün temsilcilerinden biri.
Bir mekanda kahve olacak ama macaron olmayacak mı sandınız? Hem de 14 çeşit; naneli, yeşil elmalı, bademli, çilekli, portakallı, ballı, muzlu her yerde bulamayacağınız lezzetlerden. Mekanda adeta renk cümbüşü yaşanıyor!
Zamane Kahvesi adres: Vali Konağı Caddesi No: 85/1 Nişantaşı, İstanbul


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates