Modern Dünyanın Sinsi Rahatsızlığı Halsizliğe Ne İyi Gelir?

Pazar, Aralık 28, 2014


halsizlige-ne-iyi-gelir
Halsizlik, fiziksel ve ruhsal etkileriyle beraber hayattan tat almanızı engelleyen en önemli sorunlardan biridir hiç kuşkusuz. Uzmanlar bedenimizin doğru çalışması ve bununla bağlantılı olarak gün içinde enerji dalgalanması yaşamamamız için bedenimizi doğru beslememiz konusunda hemfikirler. Doğru yiyecek ve atıştırmalık tercihinin yanı sıra doğru bir beslenme planıyla halsizliği hayatımızdan çıkarmamız mümkün. O kadar ki araştırmalar bipolar bozuklukların yok açtığı depresyon etkileriyle savaşmanın en etkili yolunun doğru beslenme tercihleri olduğunu gösteriyor.
Emin olun ne zaman yemek yediğimiz en az ne yediğimiz kadar önemli. Hiç öğle ya da akşam yemeğinden sonra halsiz hissettiniz mi? Bunun nedeni bedeninizin enerjiyi vücudunuza enerji vermekten ziyade tükettiğiniz büyük porsiyon öğününüzü öğütebilmek için kullanması. Yemek sonrası enerjinizi tüketmekten kaçınmanızın en kolay yolu gün boyunca küçük porsiyonlar tüketmeniz. Bu beslenme şekliyle sadece vücudunuza düzenli enerji akışı sunmakla kalmayacaksınız, fazla kilolarınızdan da kurtulabileceksiniz.

Halsizlik nasıl geçer?

İşlenmiş paket gıdalar ve ön pişirme işleminden geçirilmiş çabuk yemek ürünleri içerdikleri yüksek oranlı şeker, sodyum, koruyucu ve vücudumuz için pek de sağlıklı olmayan kimyasallarla bedenimizin enerji dengesini bozarlar. Metabolizmanızın yavaşlamasını istemiyorsanız bu tarz ürünleri beslenmenizden çıkarıp yerlerine taze besinler koyabilirsiniz. İşlenmiş paket gıdaların aksine taze sebze ve meyve besleyici olduğu kadar kolay sindirilebilir. Siz de mevsiminde taze sebze ve meyve tüketerek metabolizma hızınızı dengede tutabilirsiniz.

Fazla kafein kullanımı halsizliği tetikliyor

kahve-cekirdegi-nasil-kavrulur
Siz de enerjiniz düştüğünde kafeinin yardımını alanlardan mısınız? Doğru kafein ilk anda enerjinizi yükseltir ama etkisi azaldıkça yere çakılmanıza sebep olabilir. Kafeini azaltmak enerjinizi dengelemenize yardımcı olmakla kalmayacak kendinizi daha iyi hissetmenize de yardımcı olacak. Yine de enerjinizi yükseltme ihtiyacı duyuyorsanız bizim size tavsiyemiz siyah kahve tüketmeniz. Enerji içecekleri gibi ürünler içerdikleri yüksek şeker oranı ve diğer bileşimleri ile kafeinin enerji seviyesine vereceği zarardan çok daha fazla zarar verirler.

Halsizlik için balık ve tavuk tercih edin

Yağlı kırmızı ete kimsenin hayır diyeceğini sanmıyoruz ama bizim size tavsiyemiz tavuk ve balık gibi daha az yağlı olan etleri tercih etmeniz. Hatta soman balığı omega-3 yönünden zengin bir tercihte bulunarak hem enerjinizi dengenizi koruyabilir hem de zihinsel gücüzü arttırarak maksimum fayda elde edebilirsiniz.

Halsizliğe iyi gelecek küçük öneriler

karbonatlı su - alkali su zayıflatır mı?
İşlenmiş gıdalarda bol miktarda bulunan şeker gibi rafine edilmiş karbonhidratlar ve beyaz un besleyiciliği düşük olmakla birlikte enerji dengemizin de en büyük düşmanıdır. Tercihini tam tahıllı ürünler ve kompleks karbonhidratlardan yana kullanarak vücudunuza bir iyilik yapabilirsiniz. Unutmayın bu tarz gıdaların içinde bol miktarda enerji destekleyici bileşimler bulunur. Diğer taraftan ara öğünlerinizde ve atıştırmalık olarak tercih edeceğiniz kabuklu yemişler ani acıkmaların önüne geçebilir ve tam manasıyla halsizlikle savaşabilirsiniz. Tüketeceğiniz çiğ ve tuzsuz kabuklu yemişler besleyiciliğiyle ihtiyaç duyduğunuz enerjiyi size sağlar.
Son olarak vücudunuzu susuz bırakmayın. Uzmanlar enerjimizi koruyabilmek için en az sekiz bardak sıvı tüketmemiz gerektiğini söylüyorlar. Siz de enerjiniz düştüğü zaman bir bardak su içerek enerjinizi bir miktar yükseltebilirsiniz. Unutmayın susuzluk hissi sussuzluğunuz vücudunuz için zararlı olmaya başladıktan sonra gelen bir alarmdır. Kendinize yapacağınız bir diğer iyilik de stresi hayatınızın dışında tutmak.
Kronik halsizliğin birçok önemli hastalığın habercisi olabilir. Kronik halsizlik şikayetiniz varsa lütfen öncelikle bir uzmanla görüşün. Halsizliğiniz için herhangi bir beslenme desteği kullanmayı planlıyorsanız bu basit bir vitamin dahi olsa önce hekiminizin onayını almayı unutmayın.


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates