Pizza hamuru nasıl yapılır? Evde pizza hamuru tarifi!

Salı, Mart 25, 2014

Dışarıda yediğimiz pizzayı evde yapmayı başaramadınız mı? Bu önerileri dikkate aldıktan sonra ince ve çıtır pizza yapmak daha kolay olacak!

Pizza hamuru nasıl yapılır? Evde pizza hamuru tarifi!
Malzemeler:

3 bardak un
1 bardak ılık su
3/4 bardak sıvı yağ
2 kaşık margarin
1 çay kaşığı şeker
1-2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı yaş maya

Yapılışı:

Tüm malzemeleri karıştırıp yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Yoğurduktan sonra 30-45 dk bekletin. Tepsinize göre parçalara bölüp un serperek merdaneyle açın.
*Pizza Hamurunun Püf Noktaları:
Hamurun mayalanması lezzetli pizzalar için çok önemlidir. 1 gün buzdolabında dinlendirilmiş hamurla daha ince ve çıtır çıtır pizzalar yapabilirsiniz.
Hamura önce elinizle yavaşça bastırmalı ardından merdane yardımıyla açmalısınız.

Hamurun içerisinde kalan hava kabarcıklarını merdaneyle açarken dağıtmamaya özen gösterin. Bu hava kabarcıkları hamurun daha lezzetli pişmesine yardımcı olacaktır.


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates