Ispanaklı tart

Perşembe, Mart 06, 2014

Ispanak tartı evde kolayca bulabileceğiniz malzemelerle hazırlayarak misafirlerinize sunabilirsiniz.

Ispanaklı tart
Malzemeler:

    125 gram tereyağı
    Yarım su bardağı sıvı yağ
    Yarım su bardağı yoğurt
    1 tane yumurta

    Un
    Tuz
    Kabartma tozu
    250 gram ıspanak

Yapılışı:


    Ispanaklı tartımızı hazırlarken öncelikle ıspanak ve un hariç diğer tüm malzemeleri birbirine harmanlıyoruz.
    Bu malzemeleri biraz karıştırdıktan sonra üzerine azar azar un ekleyip hamur haline getirmeye başlıyoruz.
    Hamurumuzun poğaça hamuru kıvamına gelmesi gerekiyor. Daha sonra kıvamına gelmiş hamurumuzu bir borcama yerleştiriyoruz.
    Hamurumuzun üzerine yıkayıp saplarını ayırıp doğradığımız ıspanakları suyu sıkılmış bir şekilde dağıtıyoruz.
    Ispanakların üzerine de biraz tuz ilave ettikten sonra kendi hazırlamış olduğumuz beşamel sosu hamur üzerinde gezdiriyoruz.
    Artık tartımız fırına verilmeye hazır. Önceden 180 derece de ısıttığımız fırınımıza borcamı verdikten sonra tartı 40 dakika kadar pişiriyoruz.
    Tartımızı fırından almadan önce üzerinin mutlaka kızarmış olması gerekiyor. Bu aşamadan sonra tartı fırından alıp, kare dilimler halinde kesiyoruz.
    Kare dilimleri bir servis tabağına aldıktan sonra tartımız artık hazır. Görüldüğü gibi ıspanaklı tartın hazırlanışı oldukça hızlı ve pratik.
    İstersek tart içerisine ıspanak yerine farklı sebzeler kullanabilmemiz de mümkün. Ancak ıspanaklı tart beşamel sos nedeniyle böreğinden çok daha farklı ve lezzetli oluyor.

Afiyet olsun!


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates