Dobelan kebabına yoğun ilgi

Cuma, Mart 14, 2014

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde bahar yağmurlarının ardından tarlalarda yetişmeye başlayan bir tür mantar olan Dobelan, fiyatının yüksek olmasına rağmen vatandaşın ilgisini çekiyor.

Dobelan kebabına yoğun ilgi
Doğu, Güneydoğu ile İç Anadolu bölgelerinde yetişen ve özellikle ilkbahar aylarında bol yağmurun yağdığı dönemde dağlık arazide yetişen bir mantar türü olan dobelandan yapılan kebap, ilçe sakinlerinin yoğun ilgisini çekiyor.
Farklı bir tadı olan, protein deposu ve afrodizyak özelliği bulunan dobelan mantarı KızıltepeÖğretmenevi'nde 'Dobelan kebabı' olarak müşteriye sunuluyor. Oldukça nadir bulunan bir tür olan dobelan mantarının kilosu 50 liradan satılıyor. Kızıltepe Öğretmenevi restoran işletmecisi Hikmet Ölçer, müşterilerin yoğun taleplerine yetişemediklerini söyledi. Ölçer, "Özellikle kayalık ve engebeli alanlarda yetişebilen, ancak az yetişen patates benzeri bir tür bitki olan dobelan mantarı, zengin besin değeri, az yetişmesi ve ömrünün kısa olması nedeniyle fiyatı da yüksek. İlçe dışından çok fazla müşterimiz, bu kebabın tadına bakmak için restoranımızı ziyaret ediyor" dedi.


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates