Yemeklerde yeni lezzet: ceviz yağı

Pazartesi, Şubat 10, 2014

Omega-3 ve Omega-6 gibi çoklu doymamış yağ asitlerini yüksek oranda içinde barındıran ceviz, artık yağıyla soğuk ve sıcak yemeklerde yer alacak.

Yemeklerde yeni lezzet: ceviz yağı

 Damar koruyucu, ishal kesici, cildi temizleyici, siğil giderici, hipoglisemik ve tümör engelleyici özellikleri olan cevizden elde edilen yağ, uygun fiyatıyla da vatandaşların ilgisini görüyor.Edessa Doğal Yaşam ürünleri sahibi Mehmet Çevik, ceviz yağının yemeğin yanı sıra salata, pasta gibi birçok alanda kullanılabileceğini belirterek, “Şimdi Türkiye ve dünyada bir ilk olan rafine edilmiş ceviz yağı ürünlerimiz var. Bu ürünümüzü soğuk ve sıcak yemeklerde kullanabiliyoruz. Salatada, tatlıda, pastada kullanabiliyoruz. Ben zeytinyağı kullanan birisiyim, evime zeytinyağı harici girmez. Biz bu rafine edilmiş ceviz yağını aldıktan sonra pilava koyduk tadında bir fark anlamadık. Zeytinyağı gibi tadı var. Yemeklere koyduk aynı şekilde kendine has bir tadı var. Ürünümüz gerçekten Omega-3 ve Omega-6 açısından zengin. Şu anda rafine ceviz yağını insanlara tanıtmaya başladık. Pilot il olarak da Gaziantep seçildi. İnsanlarımızdan dönüşü çok iyi, kime verdiysek zeytinyağından farklı bir tat göremediler. Tabii tüm cevizin tam görevini görür diyemeyiz” dedi.


Doğal tamamen organik bir yağ olduğunu ifade eden Çevik, “Yağımız içinde kimyasal, renk verici, renk açıcı bir madde yok. Tamamen doğal, tamamen organik. Bu yağ Türk firma tarafından üretiliyor. Biz Gaziantepliler olarak baklavayı çok seviyoruz ve ustalarımız ile görüşüyoruz. Yakında meşhur tatlıcılarımızın rafında ceviz yağıyla yapılmış baklava görürseniz şaşmayın. Ceviz yağının fiyatı da şu an uygun” şeklinde konuştu.


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates