Giresunlu ustadan fındıklı pide tarifi!

Pazartesi, Şubat 10, 2014

Giresun’un Güce ilçesinde 10 yılı aşkın süredir pidecilik yapan Murat Zeybek, pideye fındık katarak yeni bir damak tadı oluşturdu.

Giresunlu ustadan fındıklı pide tarifi!
İHA
 Zeybek, Giresun’da hemen hemen her ilçenin kendisine özgü bir pidesi olduğu gibi artık Güce’nin de kendi adıyla bilinen bir pideye sahip olduğunu ifade etti. Fındığın başkenti olarak bilinen Giresun’da fındığa özgü mamullerin pek bulunmadığından yola çıkarak fındıklı pide yaptığını belirten Murat Zeybek, bu mamulü ilk yapanın kendisi olduğunu söyledi.

Pide ustası Zeybek “Türkiye, dünya fındık üretimi ve ihracatının yüzde 70'ini aşan bir potansiyele sahip. Ancak iç fındık üretimimiz ortalama 80 bin ton dolayında. Biz bir şekilde iç fındık tüketimini en az 120 bin tonlara çıkarmayı başarmalıyız. Fındıklı pide, küçükte olsa buna bir katkı sağlayacaktır'' dedi.

Pideye fındık katarak yeni bir damak tadı oluşturduğunu kaydeden Zeybek ''Pideye yeni bir damak zevki katarak satışları artırmayı, bunun yanı sıra yöremizin tek geçim kaynağı fındığın iç tüketimini de artırmayı amaçlıyoruz. Kısa sürede fındıklı pide, menümüzde yerini alarak ana ürünlerinden biri haline geldi” diye konuştu.

Fındıklı pide tarifi!

Fındıklı pideyi de tarif eden Zeybek “ Fındıklı pide, 200 gram hamur, 40 gram fındıkla beraber karıştırılarak hamur haline getiriliyor. Sonra açılan hamurun içerisine 40 gram öğütülmüş fındıkla beraber 10 gram pudra şekeri eklenerek fırına veriliyor. Yaklaşık 15-20 dakika fırında pişen pide servis haline geliyor. Fındıklı pide, 7 liradan satışa sunuluyor.


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates