Yeni Lezzet: Kayıntı

Perşembe, Ocak 16, 2014

1957'de kurulan, İstanbul'un ilk pidecisi ünvanına sahip Fatih Karadeniz Pidecisi, çok özel iki lezzeti müdavimleriyle buluşturuyor.

Yeni Lezzet: Kayıntı

Ana pideler öncesi atıştırmalık olarak hazırlanan kayıntılıklardan Yağlı Yumurtalı Pide ve Tophane Pidesi, lezzet tutkunlarının beğenisine sunuluyor.

Fatih Karadeniz Pidecisi’nin meşhur taş fırında pişen pidelerinden yemek için sabırsızlananlara, ana pideler öncesi atıştırmalık kayıntılar eşlik ediyor. Ana pidenizi beklerken, dostlarınızla keyifli bir sohbet eşliğinde, kayıntılık çıtır çıtır pidelerin tadına bakabilirsiniz.

Fatih Karadeniz Pidecisi’nin sunmuş olduğu kayıntılıklardan Yağlı Yumurtalı Pide, tam kıvamında hamurun köy tereyağı ve yumurta ile buluştuğu enfes bir atıştırmalık. Diğer kayıntılıklardan Tophane Pidesi ise, usta eller tarafından şekil verilen ve özel mayalama tekniğine sahip hamurla hazırlanıyor. Tarihi taş fırında, odun ateşinde pişirilen özel tombak şeklindeki Tophane’nin üstü şapka şeklinde kesilerek içine tereyağı ve yumurtanın sarısı ekleniyor. Bu benzersiz Tophane Pidesi’nin kenarları tereyağına ve yumurtanın sarısına bandırılarak yeniyor.


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates