Yemek sonrası ÇAY içmek zararlı mı ?

Çarşamba, Ocak 08, 2014

Uzmanlar tarafından yapılan bir değerlendirme ile özellikle yemekten sponra çay ve kahve içmenin aslında sanıldığını aksine insan sağlına zararlı olduğu belirtildi.

Yemek sonrası ÇAY içmek zararlı mı ?


Uzmanlar tarafından yapılan bir değerlendirme ile özellikle yemekten sponra çay ve kahve içmenin aslında sanıldığını aksine insan sağlına zararlı olduğu belirtildi. 
Konuyla ilgili olarak Giresun Üniversitesi (GRÜ) Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nezihi Küçükarslan, sıvı alımı konusunda toplumda çay alışkanlığının söz konusu olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Nezihi Küçükarslan, toplumda yemeklerden sonra çay ve kahve ikram edilmesi geleneği olduğuna dikkati çekerek uyarıda bulundu.

Küçükarslan "Yemekten sonra alınan sıcak sıvı kan dolaşımını bozuyor, kan dolaşımının bozulması ve yavaşlamasıyla kan göllenmesi meydana geliyor, buna bağlı olarak da sindirimin hareketi bozuluyor. Kabızlık değil de sindirimde bozulma tarzında bir durum meydana geliyor. Gaz oluşumu dolayısıyla sindirim daha da zorlaşmakta, kişinin uyumaya yönelmesi, inme dediğimiz felç geçirme hadiselerinin daha fazla görüldüğü bilimsel olarak kanıtlanmış durumda" dedi.
Prof. Dr. Nezihi Küçükarslan, çayın yemekten sonraki bir saatlik periyodun ardından ikram edilmesinin, bünye açısından daha sağlıklı olacağını söyledi.


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates