MEŞHUR AHMETBEY KÖFTESİNİ BİR YİYEN BİR DAHA YEMEK İSTİYOR

Pazartesi, Ocak 27, 2014




- Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Ahmetbey beldesinin köftesini bir tadan bir daha bir daha yemek istiyor.

Beldede yapılan meşhur Ahmetbey köftesini tadanlar köfteyi yemek için bir daha beldeye geliyor. Beldede yetişen büyükbaş hayvanların etinden hiçbir katkı maddesi bulunmadan yapılan Ahmetbey köftesinin, içinde
sadece az miktarda baharat bulunuyor.

Meşhur Ahmetbey köftesi ustası ve Damak Köfte Salonu sahibi Hakan Çapa, "Köftemiz beldemizde yetişen büyük baş hayvanların etinden ve hiçbir katkı madde olmaması köftemizi bu kadar meşhur etti” dedi.

15 yaşından beri Ahmetbey köftesi satan Çapa, Ahmetbey’e gelenlerin çoğunun köfte yemek için geldiğini belirterek, "Köyümüze yolu düşenler yada özellikle köftemizi yemeye gelen vatandaşlarımız, köftelerini yedikten sonra tekrar geleceklerini belirtiyorlar. Köftemizin en büyük özelliği yüzde yüz beldemizde yetişen büyük baş hayvanlardan yapılması. Hayvanlarımız burada doğal alanlarında besleniyor. Biz de köftemizi yaparken çok az miktarda baharatın haricinde hiçbir katkı maddesi kullanmıyoruz” şeklinde konuştu.

Köftenin hazırlanmasının yanında ustadan ustaya geçen pişirme tekniklerinin de olduğunu dile getiren Çapa, "Köfteyi hazırladıktan sonra ustadan ustaya geçen bazı pişirme tekniklerimizde var. Bu teknikler
sadece Ahmetbey köftesi ustasından kalfasına geçer" ifadelerini kaydetti.


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates