Kazanlarda yemek pişmiyor kar eritiliyor

Cuma, Ocak 10, 2014

Iğdır Tuzluca'da vatandaşlar su sıkıntısına çözüm olarak kar eritiyorlar.

Iğdır'ın Tuzluca ilçesine bağlı Göktaş köyü Menderes mezrasında yaşayan vatandaşlarsu sıkıntısını kareriterek gidermeye çalışıyor. Iğdır merkeze 30kilometre uzaklıktaki Göktaş köyü Menderes mezrasında yaşanan su sıkıntısı, köy sakinlerini zordurumda bırakıyor.
SU İHTİYAÇLARINI KAR ERİTEREKKARŞILIYORLAR
Vatandaşlar içme su ihtiyaçlarını mezranın 5kilometre uzaklıktaki Aras Nehri'nden eşek sırtında taşıyarak gidermeye çalışırken, hayvanlarının ve kullanma suyu ihtiyaçlarını da kar eriterekkarşılıyor.
50 hane ve yaklaşık 400 nüfusu bulunan mezranın içme suyunu Aras Nehri'ndenkarşıladıklarını belirten Mehmet Kızılbaş, 2014 yılında insanlar uzayda su ararken kendilerinin hale eşek sırtında su taşıdığını ifade etti. Diğer komşu köyleri ile aralarındaki gereksiz bir husumetten dolayı su sıkıntısı yaşadıklarını anlatan Kızılbaş, "Kış ortasında çoluk çocuk hergün beş kilometre yol katederek eşek sırtında su taşıyıp gündelik su ihtiyaçlarımızı çözmeyeçalışıyoruz" dedi.
"BU YIL KARIN ÇOK YAĞMASI BİZE ÖDÜL"
Leğenle dışarıdan getirdiği karları eritmeye çalışarak su ihtiyaçlarını çözmeye çalıştığınıanlatan Songül Kızılbaş, ''Kar eriterek su elde etmek çok zor ancak başka çaremiz yok. Çeşmemiz var, boru var ama su yok. Nereye gidelim? Karı eriterek hayvanlarımızın suihtiyacınıgündelik bulaşıklarımızı ile elbiselerimizi yıkıyoruz. Ekmek hamurunu bu suylayapıyoruz. İçme suyunu ise eşek sırtında taşıyarak gidermeye çalışıyoruz. Allahtan bu yılIğdır'da çok kar yağdı, ya kar yağmasaydı ne yapardık? Allah'ın günahı bize geldi de karyağdı. Karın yağmasını ödül olarak görüyoruz'' şeklinde konuştu.
"SUSUZLUKTAN MİKROP KAPIP HASTALANDIK"
Çocukların kar eriterek banyo yaptıklarını anlatan Mehmet Çekim, "Kar suyu kullanarakgündelik temizliğimizi yaptığımız için çoluk çocuk hepimiz mikrop kaparak hasta olduk.Çocuklarımız okula gönderemiyoruz çünkü düzenli temizlik yapamıyoruzYetkiler de bir çözüm bulamadı. Suyun kaynağının geldiği yukarı köylüler su şebeke hattımızı tahrip ediyorl. 20 gündür camiye gidemiyoruz. Susuzluktan ibadet bile edemiyoruz. Sizin de gördüğünüz gibi 2014 yılına kar suyu eriterek girdik'' diye konuştuEvde 2 yaşlı hasta yattığını anlatan Sakine Çekim ise, her türlü temizlik ihtiyaçlarını kar suyu eriterek gidermeye çalıştıklarınıfakat bu yüzden kendilerinin bir türlü hastalıktan kurtulamadıklarını söyledi.


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates