İnegöllü Çevreci Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yemek Bıraktı

Cumartesi, Ocak 11, 2014

Çevre gönüllüsü Bursa İnegöllü Bekir Hamlakay, yaban hayvanları için doğaya ekmek ve kemik bırakırken, vatandaşları duyarlı olmaya davet etti.

Haber: İnegöllü Çevreci Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yemek Bıraktı

Evler de iş yerlerinde kalan ekmek ve yemek artıklarını değerlendirerek doğadaki yaban hayvanlarını, ağır kış şartlarında aç bırakmamak için kampanya başlatan çevre gönüllüsü Bursa İnegöllü Bekir Hamlakay, doğaya ekmek ve kemik bırakırken, vatandaşları duyarlı olmaya davet etti.
Yaklaşık 20 günden beri ev ve iş yerlerini kapı kapı dolaşıp kendi imkanlarıyla topladığı ekmek, kemik ve benzeri yiyecekleri, Orman İşletme Müdürlüğünün tahsis ettiği araçla, İnegöl'e bağlı Çayyaka (Bedre) köyünün yaylası Boğazova ile Kıran köyü arasındaki ormanlık bölgelere götürerek, hayvanların rahat bulabilmesi için ormandaki çam ağaçlarının altına bırakan Bekir Hamlakay, "Ben bir çevre dostuyum. Kış ayına girdiğimizden dolayı aç hayvanları doyurmak için her akşam 1-1,5 saat pedal çevirerek, cadde ve sokakları gezip bu ekmekleri, kemikleri, yiyecekleri topluyorum. 15-20 gün içerisinde biriktirdiğim bu ekmekleri ve kemikleri, Orman İşletmesi Müdürlüğünden araç yardımı alarak, İnegöl'den hareket ederek, bin 800 metre yükseklikteki ormanlık ve dağlık alanlara götürüp, hayvanlarımızı doyurmak için çeşitli yerlere bıraktık" dedi.
"GEÇ KALDIĞIMIZ İÇİN AYI ŞEHİR MERKEZİNE İNDİ"
Yiyecekleri götürmekte çok geç kaldıklarını, bundan dolayı üzüntü duyduğunu belirten Çevreci Hamlakay, "Bazı yerlere gidip yardım istedik. Fakat yardımlar çok pasif kalıyor. Bu işleri ben gönüllü olarak yaptığımdan dolayı bazı yerlere gidip yardım istiyorum ama gerekli karşılığı göremiyorum. Çünkü bizim paramız, makamımız yok. Zengin veya Mamak sahibi olanlar bu işi çok kolay yapar. Belediyemiz çok güzel yapar. Çünkü, arkalarında güç var. Ben sadece kendi gücümü kullanıp, bazı arkadaşlarında desteğiyle bu ekmekleri biriktirip dağlara götürüyorum. Fakat geçtiğimiz günlerde aç kalan ayının İnegöl şehir merkezine kadar geldiğini gördük. Biz, her kış sezonunda 4-5 yere araçlarla yemek götürüyoruz. Fakat bu sene geç kaldık. Geç kaldığımızdan dolayı hayvanlar aç kaldı. İşte 2 yaşındaki ayı da aç kaldığı için yiyecek bulmak amacıyla şehir merkezine indi. Onun için bu hayvanları doyurmamız lazım" diye konuştu.
ORMAN İŞLETME MÜDÜRÜNE TEŞEKKÜR
Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da topladığı çeşitli yiyecekleri, İnegöl Orman İşletme Müdürlüğü'nün tahsis ettiği araçla ormanlık alanlara götürdüğünü anlatan Hamlakay, "Orman İşletmesi Müdürümüz Muhammed Çolak, bu konuda çok duyarlı. Bizi hiçbir zaman geri çevirmedi. Araç ve görevli takviyesiyle kampanyamızı destekledi. Bu davranışından dolayı kendisine sonsuz şükranlarımı iletiyor, teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Kemalpaşa Mahallesi Yeşilçayır Caddesi numara 3 adresinde (Boşnak Camii bitişiğinde) bir toplama yeri olduğunu bildiren Bekir Hamlakay, "Yerin camını her zaman açık bırakıyoruz. Vatandaşlar bu camdan içeriye getirdikleri artık yiyecekleri atabilirler. Yardımlarını bekliyoruz. Vatandaşlarımızı, evlerinde, iş yerlerinde kalan ekmek ve yemek artıklarını değerlendirmek, doğadaki yaban hayvanlarını, ağır kış şartlarında aç bırakmamak için, duyarlı olmaya davet ediyoruz. Destek olanlara şimdiden teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates