İmamların yemek merakı

Cumartesi, Ocak 11, 2014

Safranbolu ilçesindeki çeşitli camilerde görevli 3 imam, belediyenin açtığı "Aşçı Yardımcılığı Kursu"nda yemek yapmayı öğreniyor.

Safranbolu ilçesindeki çeşitli camilerde görevli 3 imam, belediyenin açtığı "Aşçı Yardımcılığı Kursu"nda yemek yapmayı öğreniyor.
Safranbolu Belediyesi Kültür Eğitim Merkezi (SAKEM) ve Safranbolu Halk Eğitimi Merkezi iş birliğinde açılan ve 17 kadının bulunduğu kursa, ilçedeki camilerde imamlık yapan 35 yaşındaki Ali Durmuş, 32 yaşındaki Enes Emre ve 48 yaşındakiAhmet Aydın da giderek, yemek yapmayı öğreniyor.
İlçede 23 yıldır imamlık yaptığını belirten Ahmet Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, emekli olduktan sonra restoran açmak için yemek yapmayı öğrenmek istediğini söyledi.
Kurs sayesinde gerekli olan sertifikayı da almak istediğini belirten Aydın, "Aşçı yardımcılığı kursunun açtığını öğrendim. Bende buraya başvurarak kendimi geliştirmek istedim. Emekli olduktan sonra bir restoran açarsam sertifika gerekiyor. Bu sertifikayı da buradan almış olacağım" diye konuştu.
14 yıldır imamlık yaptığını belirten Enes Emre de boş zamanlarımda hobi olarak yemek yaptığını ve eşine bu konuda yardım ettiğini ifade etti.
17 yıllık imam Ali Durmuş ise, iki ayda yaklaşık 40 çeşit yemek yapmayı öğrendiklerini kaydetti.
İmamların yemek yapmayı öğrenmek istemesine şaşırdıklarını belirten kurs hocası Aile Ekonomisi Beslenme Öğretmeni Gülay Ayan, "Eşlerine yardımcı olmaları bu şekilde teşvik ediliyor. Keyifle hep birlikte çalışmaktayız. İmam arkadaşlarımızın evde yemekleri uyguladığını ve güzel işler yaptığını duyuyoruz. Bu bizleri ve kursiyerlerimizi mutlu ederken, aile saadetleri de artmış oluyor" dedi.


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates