Diyette her gün tatlı yemek hayal değil

Çarşamba, Ocak 15, 2014

Sağlıklı bir yaşama sahip olmak, formda ve dinç kalmak insanın kendine yapabileceği en büyük iyiliklerden biri. Beslenmeyle ilgili atacağınız doğru adımlarla tüm hayatınızda sihirli bir dokunuş hissedebilmek aslında çok kolay

Sağlıklı bir yaşama sahip olmak, formda ve dinç kalmak insanın kendine yapabileceği en büyük iyiliklerden biri. Beslenmeyle ilgili atacağınız doğru adımlarla tüm hayatınızda sihirli bir dokunuş hissedebilmek aslında çok kolay. Yeni yılda daha sağlıklı ve daha formda olmak için işe kendinize yeni bir sayfa açıp beslenme düzeninizi değiştirmekle başlayabilirsiniz. Bugün diyet kavramı geçici bir beslenme programı olarak değerlendirilirken öncelikle bu anlayışı değiştirmek gerekiyor. Yaşam boyu keyifle sürdürülebilecek ve böylelikle mucizelere ihtiyaç duyulmayacak bir beslenme biçimi oluşturarak 2014’te ideal formunuza sağlıklı bir şekilde kavuşmanız mümkün.
Doygun Ekmek’in sosyal medyada ilerleyen Doygun’la Hayata Dair projesi kapsamında sağlık ve beslenmeye dair bilgiler veren Diyetisyen Elvan Odabaşı Kanar, 2014 yılına girdiğimiz bu günlerde kilolarınızla vedalaşmak, formda ve sağlıklı kalmak için hemen hemen herkesin kolaylıkla uygulayabileceği genel beslenme kurallarını açıkladı.
İşte Diyetisyen Elvan Odabaşı Kanar’dan size geçmişe mazi, kaybettiğiniz kilolara da elveda dedirtecek 2014’ün yeni beslenme kuralları!
Öğleden sonra iki ara öğün yapın, formunuzu koruyun!
Öğleden sonra yapacağınız 2 ara öğün ile akşam yemeğini daha hafif geçirebilirsiniz. Bu yıl saatlerinizi öğleden sonra 15.00 ve 17.00’a kurun, iştahınızdaki sihirli değişimi fark edin.
Diyette her gün tatlı yemek hayal değil!
Diyetin en tatlı saati 15.00! Diyetinizde tatlıyı daha sağlıklı bir alternatife dönüştürebilir ve kendinize gün içerisinde bir tatlı saati belirleyebilirsiniz. Bu saat lütfen saat 17:00’dan geç olmasın. Tüketeceğiniz tatlının kalorisini 100-150 kalori civarında sınırlandırın ve 5-8 gram civarında yağ içeriğinin üzerine çıkmamaya özen gösterin. Artık şeker ilavesiz birçok diyet tatlı alternatifi var, bunları da tercih edebilirsiniz. Tatlıya zaafınızı tarçın, vanilya gibi baharatlarla kontrol altına alabilirsiniz.
Cilt, saç ve tırnaklarınızı kıştan korumak için su için
Susuz bir kış; daha kuru bir cilt, yıpranmış saçlar ve kırılan tırnaklar demek. Her daim ışıl ışıl parıldayan bir cilde ve saçlara sahip olmak istiyorsanız kışın su tüketimini 2 litrenin altına düşürmeyin.
Meyvenin azı karar çoğu zarar!
Bu yıl sınırsızca meyve tüketme hakkınız yok unutmayın! Meyve, porsiyonuna dikkat etmeniz gereken bir besin. Günde 400 gramın üzerine çıkmayın ve bu porsiyonu da 2-3 öğüne bölüştürmeyi unutmayın.
Kalıcı zayıflık için verilen kilolar en az 6 ay geri alınmamalı
Yeni yılda kaybettiğiniz kiloları en az 6 ay korumalısınız. Tartı 6 ay aynı rakamı göstermeli ki verdiğiniz kilolar kalıcı olsun.
Diyetiniz size özel olursa verdiğiniz kilolar kalıcı olur!
Diyet kişiye özel planlanmalı. O zaman artık buzdolabının üzerinde duran popüler diyetleri atmanın zamanı çoktan geldi de geçiyor bile. Unutmayın, kalıcı kilo kaybını ancak ve ancak size özel planlanan dengeli bir beslenme planı ile sağlayabilirsiniz.
Protein diyetleriyle verdiğiniz kiloları geri alırsınız!
Proteinden zengin diyet listeleri ile kilo vermek ne kadar kolay değil mi? Peki tekrar kilo kazanmanın da bu kadar kolay olacağını biliyor muydunuz? Diyet tarihinin en popüler diyetleri olan protein diyetlerinin mağduru olmayın!
Ara öğüne vaktiniz yoksa atıştırmalık paketler hazırlayın!
Ara öğün yapmak istiyorum ama zamanım yok diyorsanız bu yılın en sağlıklı atıştırmalık paketlerini hazırlamaya ne dersiniz? Bu paketlerde ne mi var? 15 adet çekirdekli kara üzüm, 5 adet çiğ badem ve 2 tüm ceviz. Üstelik sadece 138 kaloriJ
Güneş girmeyen eve tartı girer!
Kış güneşiniz eksik olmasın! Kışın yağlanmak istemiyorsanız D vitamini alın! Kışın D vitamini depolamak için; güneşli havada 20 dakika yürüyüş yapabilir veya 1000 IU Dvit3 kullanabilirsiniz.
Günde 3 fincan kahve ile metabolizmanızı hızlandırın!
Kışın kahve keyfi, metabolizma keyfi! Günde 3 fincan kahve tüketin. Dikkat, kafein tüketimi için en son saat 17.00! Bu saatten sonra alınan kafein uyku kalitenizi bozarak yağlanmanıza neden oluyor. Kışın en fit kahve tarifi: yeşil kahve, kakule, tarçın, yağsız süt.
2014’ün en fit besini balık, en fit yağı balık yağı!
Haftada 2 gün mutlaka balık tüketin! Balık tüketmediğiniz günler gece yatmadan önce 1 tablet balık yağı (omega-3/krill oil) tableti tüketin.
Kansere karşı renkli meyve ve sebzeleri tüketin!
En renkli sebze ve meyveler sizi kansere karşı koruyor unutmayın! Kırmızı, yeşil, mor, turuncu tabağınızda her daim bulunsun.
Hindi etini sadece yılbaşı gecesi değil yıl boyu tüketin!
Yılbaşı sofralarının yıldızı hindi 2014 sofralarının da yıldızı olsun. Haftada 1-2 gün hindi eti tüketin, formda kalın.


Daha fazlasını oku: Diyette her gün tatlı yemek hayal değil - Kadın-Aile Haberleri - Güncel Haber - Haber - Spor Haberleri- Sıcak haber - Yerel Haber http://haber.rotahaber.com/diyette-her-gun-tatli-yemek-hayal-degil_429625.html#ixzz2qRriyzOZ
Follow us: @Rotahaber on Twitter | rotahaberr on Facebook


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates