YUNANİSTAN'DA NOEL DOLAYISIYLA BEDAVA YEMEK DAĞITILDI

Perşembe, Aralık 26, 2013



Yunanistan'ın başkenti Atina'da yüzlerce yoksul vatandaşa Noel bayramı dolayısıyla bedava yemek dağıtıldı.

Atina Belediyesi'ne bağlı
Karşılama ve Dayanışma Merkezi tarafından Pireus Caddesi'ndeki bir spor salonunda dağıtılan yemeğe, ekonomik kriz öncesi sadece göçmen ve evsizler giderken şimdi sıradan vatandaşların da gitmesi dikkat çekti. Yemek dağıtılan standın önünde
uzun kuyruklar oluşturan halka pilav, yoğurt, meyve, meyve suları, tatlı ve su dağıtıldı.

Bedava yemekten yiyebilmek için salona gelen ve adını açıklamak istemeyen bir kadın, AA muhabirine, "Düştüğümüz hale bakın. İki yıl öncesine kadar refah içinde yaşarken şimdi bedava yemek alabilmek için kilometrelerce yoldan geliyoruz" dedi. Konuşurken gözyaşlarına hakim olamayan kadın, eşinin ve kendisinin iki yıl önce işsiz kaldığını, şimdi de evsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya olduklarını belirtti.

Son beş yıldır ekonomik krizle boğuşan Yunan halkı için hayat şartlarının değiştiği ülkede istatistikler, yoksulluk sınırı altında yaşayan vatandaşların sayısının gittikçe yükseldiğini gösteriyor.

Birçok kişinin ekonomik kriz yüzünden işsiz kaldığı veya maaşların düştüğü Yunanistan da işsiz sayısının bu yılın üçüncü çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 9,3 arttığı açıklanmıştı.


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates