Salı, Aralık 17, 2013

Yemiyorum Peki Neden Kilo Veremiyorum?

Kilo vermeye çalışırken en sık yapılan hata, vücudun ihtiyacı olan besinleri yeterli seviyede tüketmemektir.

Bu soruyu çok sık duyar olduk. ''Aslında ben çok az yerim'' diyenler çoğalıyor. Fakat bu durum, aslında kilo vermeyi engelleyen en büyük düşmanımız!

Çoğu danışanım, sadece sabah ve akşam öğünlerini tükettiğini söyler; çünkü aralarda yemiş olduğu porsiyonu küçük ama zararı büyük atıştırmalıkları yemekten saymaz. İşte uzak durmamız gereken ilk düşman:

Abur cubur

Abur cuburlar, keyfi kısa sürdüğü ve tokluk hissi yaratmadığı için ‘'Ne yediniz?'’ sorusuna verilen cevaplarda yer almaz. Günlük almamız gereken kaloriye bizi hızlıca ulaştıran; fakat besin değerleri oldukça düşük olan atıştırmalıklardır. Bunları tüketiyorsanız, ''Ben yemiyorum!'' demek hata olur.

İşte ikinci düşman;

Ara öğünsüz diyet

Yapılan çalışmalar, ara öğün tüketen kişilerin metabolizmalarının, tüketmeyenlere göre daha hızlı çalıştığını ortaya koymuştur. Ana öğünlerden 2,5 - 3 saat sonra tüketilecek ara öğünler,metabolizma hızını artırarak kan şekerinin dengelenmesini sağlar. Böylece hem açlığınızı bastırırsınız, hem de bir sonraki öğünde daha az yersiniz. Bu şekilde yağ yüzdenizde azalma sağlayarak, sağlıklı kilo verebilirsiniz.

Bir diğer düşmansa;

Kahvaltısız bir gün

Kahvaltı günün en önemli öğünüdür. Yapılan çalışmalar, kahvaltı yapmayan bireylerde obezite görülme sıklığının, kahvaltı yapanlara oranla daha yüksek olduğunu göstermektedir. Güne sağlıklı bir kahvaltıyla başlamak, zinde olmanızı sağlar ve günün ilk saatlerinden itibaren metabolizmanızın hızlı çalışmasına yardımcı olur.

Kıtlık teorisini unutmayın. Besinler aracılığıyla enerji alınmadığında, vücut metabolizma hızını düşürerek, yağ dokusu depolamaya başlar. Bu nedenle, sağlıklı ve dengeli beslenerek kilo vermeyi hedefleyin.
Unutmayın, yemeyerek kilo veremezsiniz!


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates