Karaman Belediyesi Hergün 300 Aileye Yemek Veriyor

Pazartesi, Aralık 16, 2013


Haber: Karaman Belediyesi Hergün 300 Aileye Yemek Veriyor

Karaman Belediyesi Kültür ve Sosyal Işler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ihtiyaç sahibi ailelerin günlük 2 öğün yemek ihtiyaçlarını gideriyor.

Karaman Belediyesi Kültür ve Sosyal Işler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ihtiyaç sahibi ailelerin günlük 2 öğün yemek ihtiyaçlarını gideriyor. Belediye, her gün zor durumda olan ve evlerinde yemek pişmeyen, ihtiyaç sahibi 300 aileye 2 öğün sıcak yemek servisi yapıyor. 

Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, belediyenin bu hizmeti ile ilgili olarak şunları kaydetti: “Belediyecilik demek sadece yol kaldırım yapmak değildir. Belediyecilik önce insan odaklı olmalıdır. Vatandaşların her türlü ihtiyaçlarında onların yanlarında bulunmak, sosyal belediyeciliğin bir zorunluluğudur. Evlerinde düzenli yemek yapma imkanı bulunmayan, bir tabak sıcak çorbaya muhtaç vatandaşlarımıza her gün sıcak yemek servisi yapıyoruz. Bazı vatandaşlarımız, yaşlılık ve buna benzer sebeplerden dolayı istediğiniz kadar gıda yardımında bulunsanız dahi evinde yemek pişiremiyor. Bu tür ihtiyaçlı insanlarımız görevli personelimiz, mahalle muhtarları ve vatandaşların ihbarı ile tespit ediliyor. Belediyemiz yemekhanesinde kaliteli ve sağlıklı bir şekilde yapılan yemekler günlük 2 öğün ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza servis yapılıyor. Yemekler, insanlarımızın günlük kalori ihtiyaçları düşünülerek, düzensiz beslenmeyi önleyecek şekilde belirleniyor. Şu an 300 eve yemek dağıtıyoruz. Bu sayı, günün şartlarına göre azalıp çoğalabiliyor. Birçok vatandaşımızın da ihtiyaçları olduğu halde bizlere durumlarını arz edemediklerinin farkındayız. Bunun için vatandaşlarımızdan mahallelerinde, sokaklarında yaşayan, gerçekten ihtiyaç sahibi hemşehrilerimizi belediyemize bildirmelerini istiyoruz."


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates