Pazartesi, Aralık 16, 2013

İstanbullular tarhanaya doyacak!

Türk mutfak kültürünün en önemli çorba çeşitleri arasında yer alan ve sahip olduğu özelliklerle anne sütüne eş değerde besleyici yapısıyla dikkat çeken tarhana çorbasının tanıtımı için düzenlenecek etkinlikle, İstanbullular adeta tarhanaya doyacak.

İstanbullular tarhanaya doyacak!
Türk mutfak kültürünün en önemli çorba çeşitleri arasında yer alan ve sahip olduğu özelliklerle anne sütüne eş değerde besleyici yapısıyla dikkat çeken tarhana çorbasının tanıtımı için düzenlenecek etkinlikle, İstanbullular adeta tarhanaya doyacak.


Türk mutfak kültürünün tanıtılması yönünde yürütülen projeler arasında önemli bir yer tutan Tarhana Projesi'yle ilgili 14 Aralık Cumartesi günü İstanbul Beşiktaş Vapur İskelesi'nde gün boyusürdürülecek tanıtım çalışmaları sırasında on binlerce İstanbulluya tarhana çorbası tattırılması hedefleniyor.

Anadolu Mutfağını Araştırma Koruma ve Geliştirme Derneği, Sahan Restoran, Öztiryakiler, Metro Gross Market ve Tarhana Baba işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan tarhana tanıtım çalışmalarının yeni bir ilk olacağını vurgulayan Başkan Tahir Tekin Öztan, “Türk mutfak kültürünün yurt içi ve yurt dışındaki tanıtım çalışmalarını çeşitli platformlarda başarıyla sürdürüyoruz. Tanıtım çalışmalarımız sadece yurt dışıyla sınırlı olmayıp yeni yetişen nesillerimize de kültürümüzün bütün özelliklerini tanıtmak zorundayız. Tarhana anne sütüne eş besin değeri taşıyan ve dünyada sadece ülkemizde yapılan ve tüketilen en önemli yemek çeşitlerimiz arasındadır. -40 derece ve +40 derecede bozulmayan özelliğiyle uzun süre saklanabilen tarhananın gençlerimiz ve yeni neslimize tanıtımını yapmak üzere derneğimizle birlikte Sahan Restoran, Öztiryakiler, Metro Gross Market ve Tarhana Baba işbirliğiyle gerçekleştireceğimiz tattırma ve tanıtma çalışmalarında hedefimiz on binlerce İstanbulluya bu tadı tattırmak ve tanıtmaktır. 14 Aralık 2013 Cumartesi günü İstanbul Beşiktaş Vapur İskelesi'nde yapacağımız tattırma ve tanıtma etkinliğimize herkes davetlidir. Bu çalışma yeni bir rekora da imza atacaktır. Milli kültür öğelerimizi tanımadan tanıtmamız mümkün değil. Tarhanayı önce biz seveceğiz sonda dünyaya sevdireceğiz. On binlerce kişiye gün boyu sıcak çorba ikram ederken evlerine götürerek pişirmeleri için de özel hazırlanmış tarhana vereceğiz” dedi.


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates