İş adamlarından kimsesiz çocuklara yemek

Cuma, Aralık 20, 2013

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, gençlerin kendileri için çok kıymetli olduğunu ifade etti.

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, gençlerin kendileri için çok kıymetli olduğunu ifade etti.
Elma Otel'de Amasya Ticaret Ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından Amasya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı kimsesiz çocukların barındığı yuvada kalan yaklaşık yüz çocuğa ve koruyucu ailelere akşam yemeği verildi.
Yemek sonrası Amasya Müftüsü İsmail İpek tarafından yapılan duanın ardından konuşan Vali Çomaktekin, etkinliği düzenleyen iş adamı Murat Kırlangıç'a teşekkür etti.
''Gençlik bizim için çok kıymetlidir'' diyen Çomaktekin, şöyle konuştu:
''Bir ülkenin en önemli gücü beşeri sermeyesidir. Bu beşeri sermaye içerisinde gençlik ayrıca kıymetlidir. Bir ülkenin geleceği, istikbali ve teminatı gençlerine bağlıdır. Gençlik ne kadar iyi yetişirse sevgi ile şevkatle merhamet duygusu ile üst düzey insani değerlerle milli ve manevi değerlerine bilen bunları özümseyerek bunları yaşayarak gelişen gençlik bilimle teknoloji ile yakından ilgilenen gençlik o kadar bizim için kıymetlidir."
Devletin en önemli görevlerinin başında gençliğine değer vererek onları en iyi şekilde yetiştirmenin geldiğini belirten Çomaktekin, ''Devletimiz bu imkanları sonuna kadar seferber etmeye çalışıyor. Ama bu görev sadece devlete ait bir görev değil, hayır sever vatandaşlarımızın sivil toplum kuruluşlarının da bu davaya sunacakları katkı bizim için çok önemlidir" ifadesini kullandı.
Çomaktekin, kimsesiz çocukların sadece bayramlarda ve özel günlerde değil her zaman hatırlanması gerektiğini sözlerine ekledi.
Amasya Ticaret Ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Murat Kırlangıç ise kimsesiz çocuklar ve koruyucu aileleri ile protokol üyelerine bir araya getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
ATSO olarak sosyal sorumluluklarının farkında olduklarına ifade eden Kırlangıç, ilin ekonomik alanda olduğu kadar sosyal ve kültürel alanlarda da gelişmesi için çalıştıklarını belirtti.
Programa, Vali Yardımcısı Hakan Kılınçkaya, Belediye Başkan Yardımcıları Cengiz Erdem, Osman Akbaş, daire müdürleri ve davetliler katıldı.


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates