BELEDİYEDEN SOĞUK HAVALARDA EVLERE YEMEK SERVİSİ

Pazartesi, Aralık 16, 2013

Yozgat Belediyesi Zabıta Müdürlüğünde oluşturulan ekip, özellikle soğuk kış aylarında Aşevi'nden yemek almaya gelemeyen yaşlı ve hastaların sayısının artması nedeniyle evlere yemek servisi hizmetinin kapsamını genişletiyor- Kerpiçten evinde tek başına


Yozgat Belediyesi, özellikle kış mevsiminde aşevinden yemek alamayan yaşlı ve hastaların sayısının artması nedeniyle evlere yemek servisi hizmetini genişletiyor.
Belediye Aşevi'nde her gün yaklaşık 2 bin kişiye yemek pişiriliyor. Belediyede kayıtlı ihtiyaç sahiplerine verilen sıcak yemek hizmeti kapsamında, yürümekte zorluk çeken yaşlı ve hastalar için evlere servis yapılıyor.
Özellikle kış aylarında soğuk ve kar nedeniyle Aşevi'ne gelmekte zorlananların sayısı arttığı için eve yemek hizmetinin kapsamı da genişletiliyor.
Yozgat Belediyesi Zabıta Müdürü Musa Baran AA muhabirine yaptığı açıklamada, Belediye Başkanı Yusuf Başer'in talimatı ile yıllardır düşkün, hasta ve yaşlı vatandaşların yemeklerini evlerine servis ettiklerini söyledi.
Aşevine gelemeyecek durumdaki ihtiyaç sahiplerine yemek dağıtmak üzere Zabıta Müdürlüğü bünyesinde özel bir ekip oluşturduklarını belirten Baran, "Evlerine kadar sıcak yemeklerini götürüyoruz, onların hayır dualarını alıyoruz" dedi.
- Oğlu askerde öldü, kimsesiz kaldı
Kerpiçten evinde tek başına yaşayan 85 yaşındaki Fatma Ürgen, her gün zabıtanın getirdiği sıcak yemeklerden yediğini ifade etti.
Eşi 10 yıl önce vefat eden, oğlu da askerde hastalıktan ölen Ürgen, evde tek başına yaşadığını söyledi.
Aşevi de olmasa yiyecek ekmek, çayına atacak şeker dahi bulamadığını ifade eden Ürgen, "Evde hiçbir şeyim olmuyor çoğu zaman. Ne şeker, ne domates var. Oğlum askerde iken hastalandı vefat etti. Eşim de 10 yıl önce vefat etti yalnız kaldım, kimsem yok. Eskiden köyde yaşardık, durumumuz iyiydi. Ancak şimdi tek başıma toprak evde yaşıyorum. Yaz-kış zabıtalar sıcak yemeğimi evime kadar getirir. Hepsinden Allah razı olsun, şu kış gününde evime kadar sıcak yemeğim geliyor. Bu yemek de olmasa yiyecek hiçbir şeyim yok" dedi.
- 5 çocuğu var ama bakan kimse yok
Hasta eşiyle birlikte yaşayan Döndü Şahin (63), bakacak kimseleri olmadığı için aşevinden gelen sıcak yemeğe muhtaç olduklarını ifade etti.
Yıllarca inşaatlarda işçilik yapan eşinin felç geçirdiği için yatağa bağımlı hale geldiğini belirten Şahin, "Eşim inşaatlarda çalıştı, 5 çocuğumuzu büyüttük, bugünlere getirdik, hepsi evlendiler gittiler. Şimdi de bu hale geldik, eşim hastalandı, felç oldu. Kızlarımdan biri ara sıra gelir, oğullarım gelip gitmiyor, bakmıyor bize. Kendi halimizde yaşam mücadelesi veriyoruz" diye konuştu.
Şahin, zabıtanın her gün sıcak yemeği sefer tasları ile evlerine kadar getirdiğini belirterek, "Allah razı olsun yemeğimizi her gün getiriyorlar. Onların yaptığını oğlum, kızım yapmıyor. Ayağımıza kadar getiriyorlar yemeğimizi, çok memnun oluyoruz, çok dua ediyoruz" diye konuştu.


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates